Здраве и красота

5 причини правата ви коса да не иска да се накъдри

Къдриците ви не издържат дълго – защо?

31.05.2021г. / 10 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки, който има права коса иска да се радва на красиви и подредени къдрици. И обратното – жените с къдрави коси правят всичко възможно да ги изправят. Всеки иска онова, което няма. Каквато и да е причината да искате да накъдрите правата си коса, вероятно ще искате положените усилия да си струват и къдриците ви да стоят също толкова красиви в края на деня, колкото са били, когато сте ги направили.

Прости правила за дълготрайни къдрици

Да, но с правите коси невинаги е толкова лесно. Случвало ли ви се е да накъдрите косата си, а къдриците да спаднат и да се развалят след по-малко от 2 часа? Не сте сами. Този проблем е често срещан и има своите причини. Ето някои от тях.

1. Не сте избрали подходящата температура

Съвременните уреди за къдрене на косата разполагат с възможност за контрол на температурата на нагряване. Ако сте избрали по-ниска температура, за да пощадите косата си, това от една страна е добре за нея, но от друга може да е причината къдриците ви да не стоят задълго.

Какво трябва да правим и какво не за перфектни къдрици?

2. Продуктите ви за коса може да се намесват

Подборът на подходящи продукти за измиване и стилизиране е много важен за успешните къдрици. Ако шампоанът или балсамът ви са с добавени масла, вероятността да утежняват косата е голяма. Това може да пречи на задържането на къдриците през целия ден.

3. Използвате неподходящ спрей за коса

Добрият завършек на прическата с къдрици изисква подходяща фиксация. Ако не използвате достатъчно добър спрей за фиксиране на къдриците, те ще се разпаднат.

Перфектни къдрици без маша и преса (видео)

4. Пипате къдриците преди да са се охладили

Ако докосвате и подреждате къдриците, докато са още топли, това ще ги развали. Трябва да им дадете време да изстинат и да се фиксират добре преди да ги докосвате. Така ще бъдат възможно най-дълготрайни.

5. Може да имате нужда от подстригване

Ако косата ви е твърде дълга, задържането на къдриците е предизвикателство. Може да се наложи да се подстрижете малко, за да успявате да къдрите косата си успешно всеки път, както и да задържате къдриците си до края на деня.

Как правилно да поддържаме къдрава коса – 10 съвета

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )