Здраве и красота

Какви са предимствата на четките за почистване на кожата

Масажират и отпушват порите

08.06.2021г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как почиствате ежедневно кожата на лицето си? Какво ще кажете за четка, която може да подобри значително състоянието ѝ? Четките за лице стават все по-популярни. Има различни видове, които можем да ползваме за честа грижа. Ръчни с косъмчета, електрически с няколко подвижни приставки или силиконови с леки вибрации. Какви са ползите от употребата им?

По-ефективно почистване на кожата

Първата и най-важна стъпка за нанасяне на подходяща козметика според типа кожа е да почистим добре лицето си. Използването на почистващи четки за лице е ефективен начин за почистване на лицето. Тях може да ползваме вечер, а ако преценим и сутрин. Според някои западни проучвания, използването на четка за почистване на лице почиства 35% по-ефективно кожата, отколкото ако не ползваме такъв уред. Този уред помага за премахване на грима и замърсяванията, а така продуктите, които ползваме, действат още по-ефективно.

5 начина да ползваме кокосово масло против бръчки и увисване на кожата

Подобрява се тенът на кожата

Използването на четка за почистване на лицето може да помогне за изравняване на тена на кожата, без значение какъв тип е вашият. Повечето електрически четки за лице, които се предлагат на пазара, разполагат с няколко приставки. Обикновено има и такава, която ексфолира. Но дори и да не ползвате нея, с обикновената с косъмчетата, също можете да направите по-малко видими петънцата по кожата.

3 маски с бадемово мляко за всяка нужда на кожата

Масажира кожата

Масажът може да помогне за стягане и подобряване вида на кожата. Той снема умората, напрежението, намалява подпухването, спомага за по-доброто усвояване на козметичните грижи. В комплектите електрически четки за лице, които са с подвижни приставки има и такава, която е за масаж на лицето, околоочния контур. Тя може да се ползва ежедневно и с нея да нанасяте кремовете, серумите за лице.

Бръчки около очите? Ето най-добрите етерични масла за тях

Нежно ексфолиране

Кожата ни, както по цялото тяло, така и на лицето, се нуждае от редовно ексфолиране. Това ѝ помага да бъде озарена, да се премахнат мъртвите кожни клетки. Зависи каква четка за лице ще изберете, вашата може да има и приставка за лек пилинг.

Свързани статии

Подобрява кръвообращението

Това е важно, когато искаме кожата ни да бъде здрава и красива и да забавим появата на нови бръчки. Доброто кръвообращение подпомага функционирането на кожните клетки, доставя необходимите кислород и хранителни вещества. Използването на четка за почистване засилва циркулацията на кръвта.

Намалява размера на порите

Размерът на порите се влияе от замърсителите и козметиката, от себума, който отделя нашата кожа. Когато тя не се почиства добре, порите се задръстват с мръсотия, изглеждат по-големи, образуват се различни неравности, тенът става вял. Тук четката за почистване на лице, била тя ръчна или електрическа, спомага за намаляване натрупването на мръсотии в порите, особено при по-мазните кожи.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )