Маникюрът е прекрасен аксесоар към цялостната визия. Той се превръща в такъв, когато е избран подходящо. Не всеки тип маникюр пасва еднакво добре на всеки тип длани и пръсти на ръцете. За да изберете най-подходящия маникюр за вас, най-напред определете какъв е типът на ръцете, дланите и пръстите ви.

15 идеи за летен маникюр с много настроение

Ето кои са основните типове длани и пръсти:

1. Къси пръсти и дълги длани;

2. Къси пръсти и широки длани;

3. Дълги пръсти и широки длани;

4. Дълги пръсти и дълги длани.

Какъв е подходящият маникюр според типа длани и пръсти?

15 идеи за френски маникюр

Къси пръсти и дълги длани

Най-подходящият маникюр за този тип ръце е с форма на овал и с по-голяма дължина. Дълги и овални нокти биха направили ръцете ви красиви и изящни, изглеждащи по-оформено и с по-дълги пръсти, отколкото реално са.

Люлякови нюанси в маникюра

Къси пръсти и широки длани

За такива ръце са подходящи бадемовите нокти с леко заострен връх. Те са актуален тренд през последните години. Възползвайте се от този тип маникюр, ако имате по-къси пръсти с широки длани.

Нюд маникюр с красиви акценти

Дълги пръсти с широки длани

За този тип ръце е подходящ дълъг маникюр с овална форма, но притъпен връх, а не заострен или така наречения тип нокти „балерина“. Това оформление на ноктите прави дланите по-издължени, фини и красиви.

Рисунки в маникюра – красиво бягство от скуката

Дълги пръсти с дълги длани

Блестящи идеи за маникюр с камъни

Цялостната издължена форма на ръцете предполага маникюр с къси нокти, както и с дълги, но с квадратна форма. Ако използвате издължена овална форма на нокътя, ще направите ръцете си да изглеждат много по-дълги, което вероятно не е желан ефект.

Снимки: iStock