Здраве и красота

Комбинации от етерични масла за всяка част от деня

За повече енергия и настроение

17.11.2021г. / 14 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Използването на етерични масла под формата на аромалампа или дифузер става все по-популярно. Освен че придават приятен аромат на помещението, етеричните масла имат редица ползи за нашето физическо и емоционално здраве. Разбира се, важно е преди да закупим и ползваме дори и с цел нанасяне върху кожата, да се допитаме до специалисти. Вижте как може да направите вашия ден по-приятен, използвайки някои масла.

Рано сутрин – аромати за събуждане

Освен с хубаво кафе или чай, може да се разсъните и с помощта на някои ароматни масла. Освен че ободряват, те създават и една нотка на добро настроение. Ароматите като цитрусови плодове и мента са чудесни за повишаване на усещането за енергия и за повишаване на настроението ви още от сутринта. Цитрусовите масла винаги ни карат да се чувстваме по-жизнени, а хладният, свеж аромат на ментата, определено ще ни спести втората чаша с кафе.

В дифузер или ароматична лампа ще ви трябват 5 капки етерично масло от лимон и 3 капки етерично масло от мента.

Най-добрите етерични масла за жени

Преди обед за повече фокус

Около средата на сутринта е време, в което много хора вече са се разсънили достатъчно, за да могат да започнат с изпълняването на работните задачи. За повече концентрация и фокус, без значение дали работим от вкъщи или сме в офиса, има три аромата, които ще ни помогнат да се чувстваме приятно в работната атмосфера.

Това са:

  • 3 капки етерично масло от грейпфрут;
  • 4 капки етерично масло от сладък босилек;
  • 3 капки етерично масло от кедър от атлас, отново поставени в дифузер, аромалампа.

Най-добрите етерични масла за бърз растеж на косата

Аромати за обедните часове

Настъпили обяд, хапваме нещо вкусно, отпускаме се, понякога дори ни се иска да дремнем. Бързаме да се върнем към работния процес и често хапваме бързо, без да се наслаждаваме на храната. Затова е време да забавим темпото, да намалим напрежението от работата и да бъдем спокойни. Има няколко аромата, които съчетават в себе си пикантност, екзотика, сладост. Добавете към вашия дифузер или лампа:

  • 2 капки етерично масло от мента;
  • 3 капки етерично масло от карамфил;
  • 3 капки етерично масло от римска лайка.

За повече енергия в ранния или късен следобед

Понякога се случва да имаме спад на енергийните нива, а да трябва да си довършим работата. Имаме и планове за спорт, театър или друг вид любими занимания.

Свързани статии

Трябва ни енергизиращия аромат на няколко етерични масла. Това са 5 капки етерично масло от сладък портокал, 2 капки етерично масло от евкалипт, 2 капки етерично масло от кора на касия или канела.

За релакс в края на деня и добър сън

В края на деня е важно да намалим нивата на стрес. Добрият сън е в основата на доброто здраве. Комбинация от масла като лавандула и градински чай, ще помогнат да намалим стреса, да заспим бързо. Към тях може да се добави и ароматната лайка, за още повече комфорт. Ще ви бъдат необходими 4 капки етерично масло от лавандула, 3 капки масло от градински чай и 2 капки масло от лайка.

Коментирай