Здраве и красота

Домашен подхранващ крем с масло от ший и етерични масла

За красива и здрава кожа

20.11.2021г. / 06 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-добрите масла в грижа за кожата на лицето и тялото е маслото от ший. То бива добавяно към пилинги, маски, кремове, лосиони. На стайна температура маслото има твърда консистенция, но щом се докосне до кожата, започва да омеква и да се абсорбира.

Маслото от ший е богато на витамини A, D и E, мастни киселини. Смята се, че има антиоксидантно действие, което помага да се предпази кожата от слънчевото увреждане.

Как да използвате ретинол против бръчки

Според редица западни изследвания невероятното масло спомага за стимулиране синтеза на колаген, като по този начин помага за забавяне поява на бръчки, намалява тяхната видимост, поддържа кожата по-стегната.

Ако обичате да ползвате различни масла за красива и здрава кожа, тази рецепта за домашен крем с масло от ший и някои етерични масла, вероятно ще ви допадне. Може да я ползвате за лице, за тяло. Важно е обаче да тествате от вътрешната страна на китката, дали кожата ви ще понесе добре комбинацията или етеричните масла. Защо там? Защото кожата е доста деликатна на това място.

5 етерични масла за торбички под очите

Ще ви трябват купичка, дървена лъжица за разбъркване или метална бъркалка, бурканче с капак, в което да съхранявате вашия ароматен и богат на масла крем. В купа сложете 2 супени лъжици масло от ший. Различните етерични масла могат да се ползват за различни цели. Ако искате вашият крем за тяло и лице да има повече антистареещи съставки, ще ви бъдат необходими:

  • 20 капки етерично масло от тамян;
  • 15 капки масло от семена от морков;
  • 20 капки масло от иланг-иланг;
  • 5 капки етерично масло от лайка

След като сте сложили в купа маслото от ший, следва с помощта на бъркалка или дървена лъжица да го разбъркате добре до лека пухкавост. После добавете маслата и отново разбъркайте добре.

Свързани статии

Пресипете в бурканче, съхранявайте на сухо и хладно място за 1-2 месеца, в хладилник за по-дълъг период от време.

Крем за лице с масло от ший

Към разбитото масло от ший 1 (отново 2 супени лъжици) се прибавят следните масла:

Полученият крем отново се пресипва в бурканче с капак.

Коментирай