Здраве и красота

10 начина да стимулирате бързия растеж на миглите

Всяка дама би искала да има гъсти, дълги и обемни мигли – но как?

29.11.2021г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Масажирайте.

Масажирането на фоликулите на миглите стимулира растежа им. Масажирането на сухо или с етерични масла, кокосово масло, зехтин, подхранва в дълбочина, стимулира кръвообращението и улеснява достигането на хранителните вещества до фоликула. Това допринася за по-бърз растеж на здрави и жизнени мигли, като може да увеличи дължината и гъстотата им.

Подхранваща грижа за гъсти и дълги мигли

6. Рициново масло.

Рициновото масло обогатява косъма и стимулира растежа му. Можете да го използвате за мигли подобно на употребата му против косопад. Масажирайте миглите с рициново масло и оставете да действа за през нощта. На сутринта изплакнете.

7. Биотин.

Биотинът е витамин от група В, който има стимулиращо растежа въздействие. Той се намира в месото, ядките, пълнозърнестите храни, сьомгата, зеленчуците от семейство Кръстоцветни, яйцата. Това са естествените източници на биотин. Витамин В7 стимулира растежа на косата, миглите, ноктите, участва в обновлението на кожните клетки.

Натурален серум за растеж на гъсти мигли

Свързани статии

8. Избягвайте водоустойчива спирала.

Във водоустойчивите спирали се съдържат агресивни компоненти, които задържат спиралата върху миглите. Това се отразява върху косъмчетата, като ги прави слаби, по-лесно падащи и забавя растежа им.

9. Избягвайте изкуствени мигли.

Изкуствените мигли са едно решение, към което много жени с по-редки и къси мигли прибягват. Те обаче ви поставят в порочен кръг, който кара миглите да растат още по-бавно. Избягвайте добавянето на изкуствени мигли колкото се може повече.

4 грижи за дълги и здрави мигли

10. Кокосово мляко.

Кокосовото мляко е пълно с полезни мазнини и протеини, стимулиращи растежа на косъма. То може да помогне за по-буйни, гъсти и дълги мигли. Нанасяйте чисто кокосово мляко върху миглите с помощта на памучен тампон всяка вечер. Изчакайте да подейства около 15-20 минути. След това изплаквайте без измиващ продукт.

Коментирай