Здраве и красота

Древен японски метод помага за облекчаване на редица неразположения

С масаж на пръстите на ръцете

04.12.2021г. / 08 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за джин шин джуцу (Jin Shin Jyutsu)? Това е древно японско изкуство, според което нашето тяло е съставено от енергийни пътища. Масажирайки ръцете си, ние можем да си помогнем за отблокиране на тези пътища, както и да облекчим някои неразположения, да стимулираме някои органи.

Пръстите на ръцете ни отговарят за определени органи и здравословни проблеми и неразположения.

Палец – Свързан със стомаха и далака. Смята се, че масажирането му може да помогне за облекчаване на храносмилането и главоболието, депресията.

Показалец – Свързан е с пикочния мехур и бъбреците. Масажирайки го можем да облекчим болки в гърба, зъбобол, да се успокоим в ситуации на страх, да намалим дискомфорта в лакътя и горната част на ръката.

Гуа ша масаж на лицето – за по-малко подпухване и тонизирана кожа

Среден пръст – Той е свързан с жлъчния мехур и черния дроб, а за стимулирането на този пръст се смята, че намалява умората, напрежението в очите и суха кашлица. В ситуации на гняв, раздразнителност, когато се усещате нерешителни, отново масажирайте средните си пръсти на двете ръце.

Безименен пръст – Отговаря за черния ни дроб и дебелото черво, смята се, че масажирането му помага, когато се чувстваме тъжни, негативни.

6 неща, от които тялото ни старее по-бързо

Кутре – Този пръст се свързва със сърцето и тънките черва и масажът му може да помогне и при възпалено гърло и успокояване на нервите.

Ставите на показалец, среден, безименен и малък пръст

Тези точки в средата на пръстите, където при напипване усещате ставите, са свързани с очите и ушите. Ако усещате болка и умора в очите, болка в ушите, масажирайте тези области на пръстите на двете ръце.

Връхчетата на пръстите

Прилагането на лек натиск или пощипването им в рамките на 20 секунди по връхчетата на всички пръсти може да помогне за облекчаване на обичайните симптоми на грип и настинка. Връхчето на палеца се свързва с диафрагмата, на показалеца и средния пръст с главата, безименният пръст с ушите, а на малкия пръст със слънчевия сплит.

3 начина да медитирате под душа, за да премахнете напрежението

Свързани статии

Меридиана на белия дроб

Той обхваща дължината от върха на палеца до гънката на китката. Масажирайки цялата тази област, могат да се облекчат неразположения като възпалено гърло, кихане и втрисане, болки в гърба.

Точка под кутрето, близо до гънката на дланта

За стимулирането ѝ се смята, че помага за облекчаване на болки в ушите, главоболие, болки в шията. Това е точката, която балансира енергията между пикочния мехур и черния дроб.

Снимка: istock

По материали от brightside.me

Коментирай
Здраве и красота