Здраве и красота

5 грешки с околоочния крем, които пречат на борбата с бръчките

За да бъде грижата за кожата ефективна и с видими резултати

22.12.2021г. / 10 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са нещо, което никоя жена не иска да вижда по лицето си. Борбата с тях започва отрано, за да може видимостта им да се отложи максимално във времето. Околоочните кремове са част от грижата за кожата в борбата против бръчки и стареене.

5 изненадващи причини за поява на бръчки

Очите и зоната около клепачите са един от най-видимите признаци на стареене, защото кожата в тази област е изключително тънка и деликатна, заради което най-осезаемо се влияе от процесите на стареенето. Мимическите бръчки, ефектите на слънчевата светлина, вредните навици, влиянието на атмосферните условия са само част от факторите, които спомагат за по-бързата поява на бръчки.

Козметиката, предназначена за околоочния контур е разработена специално за тази деликатна зона, където кожата е по-тънка и податлива на бръчки. Независимо дали сте избрали да започнете сега с прилагането на околоочен крем или сте дългогодишен любител на грижата за кожата против бръчки, има вероятност да допускате някои грешки, които ви пречат да постигнете прогрес и видими резултати.

Смятате, че обикновеният хидратант е достатъчен

Ако мислите, че прилагането на обикновен хидратиращ или овлажняващ крем в зоната около очите ще помогне в предотвратяването на появата на бръчки, грешите. Ако нанасяте хидратиращия си крем, предназначен за останалата част от лицето и върху очите, той няма да има същия ефект по простата причина, че областта около очите се нуждае от по-наситена откъм масла грижа.

5 от най-добрите масла против бръчки около устните

Хидратантите са чудесни, но ако искате истински резултати в зоната около очите се нуждаете от специално разработен за тази област крем.

Прилагате твърде много от продукта

Една от най-честите грешки е прилагането на много от продукта в стремежа да постигнете по-добри резултати. По-голямо количество обаче не гарантира по-добър ефект. В зоната около очите по-малкото винаги работи по-добре. Ако прилагате твърде много околоочен крем, това може да запуши порите на кожата, да раздразни очите, да ги утежни. Достатъчно е да прилагате продукта с големина на грахово зърно. Това е напълно достатъчно за добри ефекти.

Не оставяте продукта да се абсорбира

За да бъде ефективен околоочният ви крем и за да попие в дълбочина, за да могат активните му съставки да си свършат работата е необходимо да го оставите да попие за минимум 15 минути. Чак след това е добре да продължите с прилагането на останалите компоненти от дневната ви грижа и грима. Така ще усетите ефекта на продукта против бръчки. Кожата ще е по-озарена, еластична и свежа.

Свързани статии

5 начина да намалите бръчките по челото

Нанасяте твърде близо до очите

Въпреки че околоочният крем е разработен със специална формула за тази деликатна зона, това не означава, че е напълно безопасна за очите. Кремът не трябва да се нанася в прекалено голяма близост до очите. Възможно е той да повиши телесната температура в областта, което може да предизвика дразнене и зачервяване. Няма нужда да нанасяте твърде близо до окото. Съсредоточете се в зоните, където най-осезаемо се образуват фини линии и бръчки.

Очаквате моментални резултати

Много жени се отказват от употребата на околоочен крем или хидратант против бръчки, защото не виждат никакви резултати след първата опаковка. Това е основна грешка. За да има видими резултати и за да се отложи максимално във времето появата на бръчки е важно да има постоянство. Грижата за кожата около очите започва още в 20-те и 30-те години и продължава до средната възраст и след нея. Постоянството е от голямо значение за поддържането на кожата жизнена, млада, сияеща и добре хидратирана, заредена с възможно най-добрите подхранващи вещества за нея.

Ежедневни навици, които причиняват поява на бръчки

Коментирай