Здраве и красота

Лесни начини да помогнете на бретона да израсне

Ако се опитвате да накарате бретона си да порасне по-бързо, ето как да се справите с междинния период на растеж

21.01.2022г. / 17 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бретонът е чудесен начин да промените прическата си. Обикновено той внася драматична промяна в цялостната визия на косата ви. Но в някакъв момент той може да ви омръзне и да пожелаете отново да го пуснете да се изравни с косата ви. Ето този момент трае дълго и може да ви накара да изпитвате дискомфорт в оформянето на прическата.

Всичко, което трябва да знаете за бретона

Изравняването на бретона с останалата дължина на косата може да трае около 6 месеца в зависимост от това колко бързо расте косата ви и колко дълга е останалата част от нея. За щастие, не е задължително периодът на израстване да бъде истинско мъчение за вас. Можете да улесните този процес, така че да се чувствате добре с прическата и тя да ви носи самочувствие.

Какво можете да направите, за да помогнете на бретона да израсне по-лесно и незабележимо?

Начини да носите бретона, докато се опитвате да го пуснете

1. Поддържайте косата си здрава.

Това правило важи при всички положения, но е важно да не забравяте редовното ѝ подхранване. Правете успокояващи, хидратиращи и подхранващи маски. Това ще стимулира растежа на бретона и цялата коса. Ще я направи по-малко податлива на накъсване и начупване, а това ще ви улесни в оформянето ѝ.

2. Подстригвайте леко краищата на бретона в средата.

Оставете страничните кичури да се пускат, а тези в средата подстригвайте леко. Използвайте ножица за изтъняване или помолете фризьора си да го прави вместо вас. Тази техника ще текстурира бретона и ще помогне да го пуснете по-бързо, лесно и незабележимо. Страничните кичури ще падат като завеси около лицето ви и ще му придават рамка.

Бретон според овала на лицето

3. Добавете повече обем.

Ако добавите повече обем на косата си, това ще помогне да изравните по-бързо и неусетно бретона с останалите кичури. Колкото повече плътност и текстура има косата, толкова по-незабележимо ще расте бретонът без да ви дразни. Можете и да използвате сешоар, с помощта на който да обърнете израсналия бретон на обратно, сливайки го с останалата коса.

4. Защипете го обратно.

Най-лесният начин да носите израстващ бретон, е да го прикачите на обратно с помощта на фиба или шнола. Така ще разкриете лицето си, а и бретонът няма да ви пречи.

Секси прически с бретон

5. Стилизиращи продукти.

За да накарате непослушния растящ бретон да стои на мястото, на което искате, можете да добавите лак за коса, сух шампоан, спрей за коса, с помощта на които да го фиксирате. Стилизиращите продукти могат да ви помогнат да оформите прическата си, така че да издържи през целия ден без бретонът ви да пада върху очите ви.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 2 години )
Здраве и красота
Свободно време