Здраве и красота

Коя съставка в козметиката ви трябва, ако имате суха коса

Овлажнява и хидратира в дълбочина, връща жизнеността и лъскавината на косъма

28.01.2022г. / 09 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако се борите със сухите и накъсани краища на косата, не сте сами. Сухата коса е проблем, с който много жени се сблъскват. В търсенето на решение на проблема вероятно сте използвали всякакви козметични и измиващи продукти.

Домашен серум за изтощена коса

Сухата коса се нуждае от дълбока хидратация. Влагата прави сухата да изглежда по-мека, плътна, жизнена. Тя изглажда накъсаните косъмчета, подобрява текстурата, премахва фризи ефекта.

Вместо да се лутате в търсене на най-добрия продукт за суха коса, като пробвате още и още шампоани, балсами, маски, съсредоточете се върху правилната съставка за суха коса. Това е глицеринът.

Според Мат Нюман, фризьор от Ню Йорк, който в интервю пред mindbodygreen.com споделя, че глицеринът е една от най-добрите съставки за суха коса. Той хидратира в голяма дълбочина, изглажда кичурите, прави косъма гладък, лъскав и жизнен. Ако трябва да търсите продукт за суха коса, винаги избирайте такъв, който съдържа глицерин.

Как да съживите косата вкъщи без фризьор

Защо е важно да избирате продукти с глицерин, ако имате суха коса?

Глицеринът е овлажнител, който хидратира косата в голяма дълбочина. Той е също толкова ценен и за кожата, особено в студените месеци. Глицеринът е начин да подобрите текстурата на косата, да задържите влагата в нея и да върнете жизнеността ѝ. Глицеринът не само доставя ценни количества вода на косъма, но и помага влагата да се задържи вътре. А това е от голямо значение за състоянието на косъма.

Не всеки хидратиращ и овлажняващ продукт е еднакво ефективен. Но глицеринът има силата да задържи водните молекули в косъма, което е от голямо значение за подобряване текстурата на косата. Той поддържа клетките добре хидратирани, плътни и добре подхранени.

3 начина да се преборите с цъфналите краища на косата

Глицеринът се съчетава много добре и с други съставки. Това го прави един от най-предпочитаните компоненти в козметичните продукти. Неслучайно се среща в голяма палитра от формули. Глицеринът може да е полезен и в усилването на ефектите на други съставки или да бъде буфер. Особено ефикасен е за чувствителен скалп, при кожни проблеми. Когато в даден продукт присъства глицерин, това е предпоставка за по-лесна поносимост на продукта от хора с чувствителна или проблемна кожа.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати