Здраве и красота

Какво се променя, когато изминавате 10 000 крачки на ден?

Ще свалите някой друг излишен килограм

20.10.2023г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът ни става все по-динамичен. Оправдаваме се с много задължения, за да не се храним по-здравословно или да спортуваме. От друга страна забравяме, че ходенето пеш, из природата или на пътеката във фитнеса е най-лесният начин да си осигурим физическа активност. Какво ще кажете за предизвикателството 10 000 крачки на ден?

За някои от вас това е лесно постижимо и вероятно дори минавате тази бройка. За други може да е любопитно да предизвикат себе си, започвайки например с 5 000 или 6 000 крачки на ден, а модерните мобилни устройства ще следят и ще ви известяват, когато достигнете тази бройка.

Кои са признаците на синдрома на нощното хранене

Какво се променя, когато извървявате 10 000 крачки на ден?

Ще свалите някой друг излишен килограм

Ходенето ни помага да изгорим част от излишните мазнини, спомага за подобряване на метаболизма, функцията на лимфната система. Изминавайки по 10 000 крачки на ден или дори малко повече, определено ще намалите и задържането на водно тегло. Но разбира се, това не означава, че след като сте ги изминали трябва да се наградите с пица, картофи, сладкиши. Отслабването ще бъде налице, ако към ходенето добавите и здравословен избор на храни и напитки.

3 йога пози за силен имунитет

Повишаване на енергийните нива

Много хора отказват да спортуват преди или след края на работния ден, тъй като се чувстват уморени. Но когато нивото ви на физическа активност е равномерно разпределено през деня, е по-вероятно да получите дневната си доза физическа активност, без тя да ви претоварва. Може да правите кратки разходки по време на обедната почивка, да се раздвижвате през целия работен ден с по няколко крачки в офиса, да ползвате стълбите вместо асансьора.

Така без да се усетите, трупате крачки за деня, нивото на енергия е по-високо, а дори и след работа да сте уморени, леката физическа активност като ходенето пеш ще ви ободри.

Свързани статии

Ще се радвате на по-добър сън

Ходенето по 10 000 крачки на ден или повече, определено е изморително. Но хубавото е, че по този начин физическата активност ви помага да намалите нивата на стрес. Ако разходките ви са в парка, планината, природата допълнително ви помага да балансирате емоциите си. В края на деня сте по-удовлетворени, спокойни и рискът от безсъние е по-малък.

Положителна гледна точка за живота

Ходенето определено ни помага да поддържаме по-добра физическа форма. Когато нивото на физическа активност се повиши, тялото ви отделя хормони на щастието, известни като ендорфини. Ефектът, който имат върху тялото ни е да ни помагат да се чувстваме по-щастливи, спокойни, да се усещаме добре със себе си. Всичко това ни помага да гледаме на предизвикателствата в живота ни не като на непреодолими препятствия. Ние сме по-уверени, харесваме се повече, виждаме повече положително в живота. Не бива да забравяме, че доброто емоционално здраве е в основата на физическото ни такова.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ste vzema da otslabna ce kakvo ste pravyat mackite bez moeto seks aportesiorce koremceto
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 3 rate down comment
Анонимен ( преди 2 години )