Здраве и красота

Пачове за околоочен контур – за кожа с по-малко бръчки

Намаляват и подпухването

02.02.2021г. / 17 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са лесни за използване, може да се закупят от аптеката или специализирани магазини за козметика и ни помагат да бъдем още по-красиви. Пачовете за околоочен контур. Може да ги наричате и лепенки за красота, очни пластири, но по-важното е, че всяка дама трябва да ги има.

Знаем, че кожата около очите е много нежна, фина и признаците на стареене и умора, не остават незабелязани. В същото време там има недостатъчно мастни жлези, което означава, че кожата на околоочния контур се нуждае от редовно подхранване и хидратация.

Храни, които да избягвате за кожа без бръчки

От друга страна, пачовете за очи спомагат за хидратацията, забавят появата на бръчки, намаляват видимостта на вече появилите се, чудесни са при подпухнали клепачи и тъмни кръгове. Регенерират и тонизират уморената и стресирана кожа.

Важно е да се отбележи, че грижата с пачове не измества грижата със специализирана козметика за околоочен контур, а я допълва. Тях може да ползвате 1-2 пъти седмично, като преди нанасянето им не прилагайте козметика.

Маски за лице при бръчки и за незабавно освежаване на кожата

Времето за престой върху кожата на пачовете зависи от това какви сте избрали да ползвате, затова е важно да следвате стриктно указанията на опаковката им. Някои е необходимо да действат не повече от 10 минути. Важно е пачовете да не се ползват повече от веднъж, освен ако не е оказано друго на опаковката и да не се превишава времето за престой върху кожата.

Как да изберем пластири?

Тези, които съдържат кофеин, пантенол и успокояващи етерични масла, обикновено са предназначени за тъмни кръгове под очите.

Свързани статии

Съдържащите хиалуронова киселина, кофеин, намаляват подпухналостта.

За намаляване на бръчките, са пластирите с антиоксиданти, витамин С, ретинол, пептиди. Но отново е важно да се консултирате със специалист от отдел „Козметика“, за да ви посъветва кой продукт е най-добър за вашите нужди.

Някои пачове за околоочен контур са обогатени с минерали, масла, пчелно млечице, масло от шеа и други. Лесни за нанасяне и премахване, изключително фини, нежни, а усещането след употребата им е за лекота, снемане усещането за умора, кожата е мека и гладка. Пачовете са чудесен заместител на маските за околоочен контур.

Снимка: iStock

Коментирай