Здраве и красота

Как да оформите веждите си като професионалист вкъщи

6 съвета за прецизно поддържане на веждите у дома

10.03.2022г. / 13 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Оформянето на веждите може да е предизвикателство, с което смятате, че не можете да се справите сами, но грешите. Не е нужно да посещавате козметик, за да се радвате на красиви и изящно оформени вежди. Можете да го постигнете и сами у дома, като следвате няколко прости правила.

Ето и как последователно да действате в оформянето на веждите в желаната от вас форма.

1. Оставете веждите да израстат.

Спрете да скубете напосоки и скрийте пинсетите. Оставете веждите ви да израснат напълно колкото и време да отнеме това. Ще ви е по-лесно да ги оформите, а и формата ще бъде по-равномерна и прецизна, когато косъмчетата са напълно пораснали. През това време можете да използвате и серуми за растеж на веждите, които да стимулират фоликулите. Ако скубете веждите си отдавна, има голяма вероятност растежът на косъмчетата на някои места да е силно затруднен поради постоянното травмиране на фоликулите.

7 грешки в оформянето на веждите, които често правим

Можете да масажирате и с кокосово, рициново или бадемово масло преди лягане. Тези масла имат подхранващ, хидратиращ и стимулиращ растежа ефект. Ще намалят времето за възстановяване и ще стимулират по-бързото израстване.

2. Определете формата на веждите си.

Лесно е да се каже, но в повечето случаи не е толкова лека задача. Но определянето на формата на веждите, която желаете е важна, защото ще ви помогне да действате точно и преднамерено, без да допускате грешки.

Според специалисти козметици от cosmetify, цитирани от realsimple.com, за да определите дължината на веждите ви трябва молив, долепен до лявата, съответно дясната ноздра, който да сочи право нагоре към челото. Това показва откъде трябва да започне веждата ви. Пространството между двете вежди трябва да бъде почистено точно до тази равнина.

5 грешки в грижата за веждите и оформянето им

По същия начин придвижете молива от страничната част на носа към ъгълчетата, извивката на веждата под ъгъл 45 градуса. Така ще определите къде да е извивката ѝ, съответно най-издигнатата ѝ част. Моливът трябва да минава точно над зеницата на окото, за да сте по-прецизни.

3. Укротете косъмчетата.

За да се предпазите от изскубване на косъмчета, които не искате да скубете, укротете всички косми на веждите. Пригладете ги, преди това може да ги масажирате с топла вода, с масажно масло за подхранване. Така ще ги направите по-меки и гъвкави, което ще позволи да имате по-внимателен поглед на цялостната картина. Когато космите са добре пригладени е по-лесно да действате прецизно, без да скубете където не трябва.

4. Скубете пестеливо.

Избягвайте безразборното скубане, защото така ще премахнете нежелани косъмчета, които ще оставят рехави зони. Скубете бавно и премисляйте всеки следващ ход. За предпочитане е да скубете малко от едната вежда, а след това веднага от другата. Така ще се предпазите от драстични разлики във формата на двете вежди.

5 начина да стимулирате растежа на веждите

5. Попълнете пропуските.

Ако сте натрупали стаж в скубането на веждите, вероятността да има плешиви участъци е голяма. Дайте им повече време да израснат, а дотогава използвайте молив за вежди. С негова помощ ще можете да запълните липсващите зони с цвят и текстура.

6. Добавете гел за вежди.

Гелът за вежди е чудесен начин да пригладите веждите в посоката, която искате. С негова помощ те няма да се разрошват и няма да изглеждат неоформени и неподдържани.

Коментирай