За дома

Пало санто – премахва негативната енергия и намалява стреса

Релакс с аромати от природата

28.02.2022г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма никакво съмнение, че енергията в дома ни, тази, която получаваме от хората, с които си общуваме влияе до някаква степен на нашето благосъстояние. Ето защо обичаме да поставяме в дома си фигурки за късмет и положителна енергия, кристали или да ги носим под формата на аксесоар.

Чували ли сте за пало санто?

Пало санто означава „свещено дърво“ и се добива от дървета пало санто, които се срещат предимно в Южна Америка и в някои региони на Централна Америка. Те са част от семейството на цитрусовите. За добиването му не се унищожават здрави дървета, а се ползват такива, които естествено са загинали. Пало санто се пали, както палим ароматни клечки, пирамидки. Гори бавно и има дървесен аромат с нотки на бор, лимон и мента.

5 ползи от употребата на ароматни пръчици

Смята се, че пало санто подобрява енергията в помещението, в което ароматът му се разнася. Може да се намери и под формата на етерично масло, което се добавя към аромалампа или дифузер. Според някои източници, маслото може да се ползва и за масаж, но задължително трябва да се разрежда с базови масла (преди употреба се допитайте до специалист). Много известни личности палят в домовете си пало санто, като например моделът Миранда Кер, бизнесменът Ричард Брансън, Мадона и други.

Аромати за всяко кътче в дома според фъншуй

Пало санто се използва от хиляди години и в наши дни се смята, че освен за подобряване и пречистване на енергийните нива, ароматът му може да помогне при възпалителни реакции като главоболие и стомашни болки, намалява стреса.

Пало санто е с високо съдържание на смола и се смята, че при изгаряне дървото има пречистващи свойства. Според шаманите в Южна Америка пало санто премахва негативността, пречките в живота и привлича късмета.

Свързани статии

Всичко, което трябва да направим, за да релаксираме с аромата му е да запалим малко парче от дървото, изчакваме леко да се разгори, след което изгасяме пламъка. Леко го размахваме и дървото започва да тлее и да отделя невероятните си аромати.

Може да сложим тлеещо парче пало санто в метална купичка, пепелник, и да обиколим с него всяко помещение в дома си, за да подобрим енергията. Една пръчка от дървото може да се ползва на няколко пъти, докато не изгори напълно.

Хубавото е, че можем лесно да закупим пало санто от онлайн магазини в интернет или във физически магазини, които предлагат аромати и декорация за дома.

Снимка: Pexels

Коментирай
Здраве и красота