Здраве и красота

5 начина да хидратирате кожата си отвътре навън

За повече здраве и красота

23.04.2022г. / 05 54ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че кожата ни се нуждае от добра хидратация през цялата година, без значение от това какъв е нейният тип – суха, смесена към мазна, нормална, чувствителна, зряла, с акне. Добрата хидратация ѝ осигуряваме, като ползваме правилната козметична грижа за нея, но и чрез храните и напитките, които всекидневно консумираме.

Колкото и да не ви се вярва, свежите праскови, кайсии, тиквичките, марулите, доматите, пъпешът, зеленият чай, са само част от храните и напитките, които допринасят да изглеждаме наистина привлекателно, благодарение на грижата, които те осигуряват за нашата кожа отвътре навън. Вижте още няколко вкусни и свежи начина да хидратирате кожата си всеки ден.

Диня

Чудесен плод, който има много ползи за здравето, включително и това на нашата кожа. Динята съдържа около 92% вода и е богат източник на витамини А, С и В6. Също така ни осигурява ликопен и аминокиселини, които допринасят за това кожата ни да изглежда добре. В летните дни, редовната ѝ консумация хидратира добре кожата, освен че ни кара да се чувстваме по-свежи. Най-хубавата част от редовната консумация на диня е, че плодът ни помага да задържаме по-малко излишни течности, което също има отношение към това дали ще изглеждаме свежи.

Как да стегнем кожата на горния клепач

Краставица

Краставицата също е богата на витамин С, който е антиоксидант, участващ в синтеза на колаген, който пък помага на кожата ни да бъде по-красива и гладка. В допълнение зеленчукът има и детоксикиращи свойства, които помагат за елиминирането на токсините от тялото ни.

Консумирайки краставици не само хидратираме организма си, но помагаме и на кожата ни да бъде по-свежа, подмладена, ревитализирана. Краставицата е още една полезна храна, която ни помага да се отървем от част от задържаните излишни течности, които обикновено ни карат да изглеждаме подпухнали, особено в лицето.

Маска за лице с папая и кокосово масло

Папая

Още един полезен плод за красива и хидратирана кожа е екзотичната папая. Папаята има високо съдържание на вода и ниско съдържание на натрий. Тя е богат източник на витамини А, С, които са едни от най-важните хранителни елементи за здравето и красотата на кожата. Също така ни осигурява и фолиева киселина, магнезий и калий. Консумацията на плода допринася за това кожата ни да е по-свежа, красива. С папая може да глезите кожата си и под формата на домашна маска за лице.

Свързани статии

Кокосова вода

Свежа, вкусна и с малко калории, кокосовата вода е удоволствие за сетивата и кожата ни. Тя хидратира добре организма ни, богата е на калий, който помага за поддържане на баланса на течностите в тялото. Кокосовата вода не само ни поддържа във форма, но и се грижи за здравето и красотата на кожата ни, особено през летните дни.

Вода с лимон

Има редица ползи за здравето от консумацията на вода с лимон. Лимонът съдържа добри количества витамин С, който, както споменахме, е от съществено значение за нашето тяло и кожа. Чаша вода с пресен лимонов сок, подобрява храносмилането, освежава ни, хидратирани, помага за елиминиране на излишните течности, детоксикира тялото. Всичко това допринася да се чувстваме, но и да изглеждаме свежи. Също така напитката от вода с лимон спомага за поддържане на pH баланса на кожата и тялото ни.

 

Коментирай