Здраве и красота

Лунна диета за май

Време е за пролетен детокс

03.05.2022г. / 12 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След великденските празници и Гергьовден, който очакваме през май, детоксът на организма не бива да бъде отлаган. По време на пролетните празници консумираме освен свежи салати и повече месо, мезета, вкусни сладкиши и десерти, алкохол.

Пролетта е сезон, в който можем да направим рестарт на тялото си, а лунната диета е чудесно начало. Знаем, че всяка лунна фаза от диетата продължава 24 часа, в рамките на които консумираме пресни сокове, чай и вода. Ако за първи път ще следвате този режим и в случай, че почувствате усещане за замаяност, може да добавите в менюто си един-два по-захарни плода.

Режимът на лунната диета не включва захар, мед, подсладители, млечни и други храни. След като приключи съответната фаза е много важно да се захраните бавно и внимателно. Може да включите в менюто си бистър домашен бульон, половин варен картоф, кисело мляко, свежи плодове и зеленчуци и постепенно да добавите птиче месо, риба.

Свързани статии

Следването на здравословен режим на хранене между фазите на Луната от диетата ще ви помогне да задържите постигнатите резултати и да преминавате през лунната диета по-лесно. Лунната диета ни помага да изчистим част от токсините и излишните течности от организма. Повишава енергийните ни нива и е начало на едно по-здравословно хранене.

Запишете си фазите на Луната за месец май.

  • 9.05.2022 г. – 03:13 часа – първа четвърт;
  • 16.05.2022 г. – 07:52 часа – пълнолуние;
  • 22.05.2022 г. – 21:34 часа – последна четвърт;
  • 30.05.2022 г. – 14:11 часа – новолуние.
Коментирай
Свободно време