Здраве и красота

Как лотосът прави кожата по-красива и здрава

Богат е на антиоксиданти

16.06.2022г. / 10 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Той е едно от най-красивите цветя, които природата е създала. Лотосът – има  своето религиозно и културно значение в редица култури. Богатството на балансиращи масла и важни витамини, го прави все по-предпочитан от козметичната индустрия, като средство за подобряване здравето и красотата на кожата (и косата). 

Защо да изберем грижа, която е обогатена с лотос?

Третиране на суха и лющеща се кожа

Лотосът осигурява интензивна хидратация на кожата, без да създава условия за почвата на пъпки или черни точки. Редица козметични брандове използват в своите формули предназначени за хидратация на кожата екстракт от лотос.Освен че осигурява овлажняване, лотосът помага за подобряване на еластичността на кожата. По този начин се намаляват фините линии и бръчки.

Ароматните ползи на чая от лотос

Стяга кожата

Лотосът има естествени стягащи свойства и това го прави подходящо цвете за кожите с повече широки пори. Ето защо лотосът влиза и в състава на козметика за по-смесени към мазни кожи. В допълнение се смята, че повлиява добре и кожата склонна към акне. 

3 храни, които стимулират синтеза на колаген

Богат на антиоксиданти

Лотусът е добър източник на антиоксиданти, които правят кожата ни по-красива и здрава. Подпомага клетъчния обмен и насърчава растежа на нови кожни клетки. Антиоксидантите, флавоноидите и полизахаридите, които присъстват в него, помагат в борбата със свободните радикали, които нанасят щети върху кожата. 

Начини да се отървете от луничките по кожата

По-добър вид на кожата

Смята се, че редовната употреба на продукти обогатени с екстракт от лотос, спомага за пречистване на кожата. Лотусът е богат на витамини В и С, желязо и протеини. Благодарение на тези хранителни вещества, кожата е здрава и с подобрен външен вид.

Също така антиоксидантите намаляват риска от по-нататъшно увреждане на кожата. В допълнение към това, лотосът съдържа алфа хидрокси киселина, която леко ексфолира кожата ви, като същевременно я прави да изглежда жизнена и гладка.

Свързани статии

Има успокояващи кожата свойства

Лотусът е известен със своите противовъзпалителни свойства, като по този начин помага за намаляване на дразненето и зачервяването на кожата. Той прониква дълбоко в кожата, за да я освежи. Също така, според редица западни изследвания, използването на продукти с екстракт от лотос помага за стимулиране на кожата и подобрява кръвообращението.

По-добър тен

Лотосът осигурява на кожата ни витамини А, В, С, както и минерали, които помагат за озаряването на тена на кожата, като същевременно я правят сияйна и хидратирана. Витамини А и С помагат за подобряване на тена ѝ, като минимизират пигментните петна и белезите от пъпки. 

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
Здраве и красота