Здраве и красота

7 трика за прикриване на бръчките

Как да направите бръчките невидими

02.06.2022г. / 07 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките са последното нещо, което жените искат да виждат по лицето си. И въпреки че са неизбежни с течение на времето, има някои хитри начини да ги направите по-малко видими. Можете да използвате умни трикове, включващи козметика, грим и грижа за кожата, които да намалят видимостта на бръчките и да направят кожата по-стегната и гладка.

Трикове за красота със зелен чай

Увеличете хидратирането

Ще трябва да наблегнете щателно на хидратацията и дълбокото овлажняване, ако искате бръчките да са по-малко забележими. Ако досега не сте обръщали толкова внимание на редовното нанасяне на хидратант, започнете да го правите. Включете овлажняващи кремове в рутината си за по-малко бръчки и видимо по-гладка кожа.

Използвайте база за грим на силиконова основа

Много професионални гримьори използват база за грим на силиконова основа. Кейтлин Пику, професионален гримьор, споделя пред prevention.com, че този тип бази за грим помагат кожата да изглежда по-гладка и спомагат за по-лесното нанасяне и задържане на фон дьо тена през целия ден.

Лесни трикове за уголемяване на малки очи

По-тънък слой фон дьо тен

За да направите бръчките и фините линии по-незабележими, нанасяйте тънък слой фон дьо тен. Може да смятате, че по-плътният слой грим ще помогне за прикриването на несъвършенствата, но грешите. Колкото повече фон дьо тен нанасяте, толкова по-голяма е вероятността той да се нацепи на местата, където има бръчки и това да ги направи още по-видими.

Използвайте коректор

Коректорът е много подценяван продукт, който обаче заслужава внимание. Цветът трябва да е светлобежов, а не бял или прекалено тъмен. Той ще ви помогне да прикриете бръчките и тъмните кръгове. Използвайте го след нанасяне на базата и преди прилагането на фон дьо тена.

3 съставки в козметиката, намаляващи бръчките около очите

Свързани статии

Избягвайте прахообразен грим

Пудра, руж, фон дьо тен с прахообразна текстура са нежелателни, когато се стремите да прикриете бръчките, защото ги правят още по-видими. Прахообразните гримове се разнасят по-лесно около бръчките и ги правят много видими. За предпочитане е да използвате кремообразни текстури, които прилепват по-плътно и естествено към кожата.

Наблегнете на скулите

Използвайте руж, с който да подчертаете скулите и бузите. Този трик оптически отвлича вниманието от бръчките около очите и устните, така че да изглеждате по-млади и свежи.

Трикове за красота, които всяка дама трябва да знае

Молив за устни

Ако бръчките около устните ви са видими и това ви притеснява, използвайте молив за устни. Изберете цвят молив, който се доближава до цвета на червилото ви. Когато червилото излезе от очертанията на устните през деня, то често запълва фините мимически линии около устните, като ги прави още по-видими. Прилагането на молив за устни предотвратява разпръскването на червилото извън контура на устните.

Коментирай