Здраве и красота

Сбогом, целулит – ефективен трик с кафе, който прави кожата гладка

Лесно премахване на целулита вкъщи

01.06.2022г. / 10 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Целулит – последното нещо, което искате да се вижда по тялото ви, когато облечете банския и се появите на плажа. Красива и гладка кожа, по която няма и следа от целулит – това е мечтата на всяка жена във всяка възраст. За съжаление, целулитът засяга много жени независимо от теглото им. Понякога въпреки старанието да се храните здравословно и да тренирате редовно, целулитът остава видим.

5 билки за елиминиране на целулита

За щастие има един страхотен и лесен трик за заличаване на целулита, който го прави по-малко видим, а кожата гладка и мека. Това е кафето.

С помощта на мощните антиоксиданти в кафето кожата възвръща еластичността си, заглажда структурата си. Втриването на скраб с кафе против целулит в кожата стимулира кръвообращението и разрушава структурните връзки в мастните молекули, правейки ги по-лесни за разграждане и изхвърляне от организма.

Най-добрите масла против целулит

Прилагайте редовно този скраб с кафе против целулит за по-добри резултати.

Съставки:

  • ¼ чаша прясно смляно кафе;
  • 3 супени лъжици гореща вода;
  • 2 супени лъжици зехтин.

Залейте кафето с горещата вода. Най-добре е да се използва прясно смляно кафе, а не утайка, тъй като прясното кафе е много по-богато и наситено с антиоксиданти. Те имат мощни противовъзпалителни свойства и стимулират регенерацията на кожата.

Смутита за детокс и елиминиране на целулита

Изчакайте около 10 минути кафето да поеме горещата вода. След това добавете зехтина и разбъркайте добре, докато се получи паста.

Вземете топъл душ, за да подготвите кожата. Върху влажна кожа втрийте скраба с кръгови движения. Масажирайте поне 5 минути с ръце. Изплакнете. Правете този ритуал няколко пъти седмично върху засегнатите от целулит зони. Подсушете и нанесете хидратиращ крем.

5 начина да противодействате на целулита

Прясното кафе е невероятно полезно за кожата, защото антиоксидантите в него имат съдоразширяващ ефект, който подобрява кръвообращението. Това тонизира и стяга тъканите, стимулира извеждането на задържаната вода в тялото и изглажда текстурата на кожата.

Коментирай