Здраве и красота

5 начина да противодействате на целулита

За по-красива и стегната фигура

14.10.2018г. / 06 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижата за кожата започва отвътре навън. Така например чаша вода с малко лимон, не само събужда тялото, но елиминира голяма част от токсините, подобрява храносмилането. Всичко това е важно, когато искаме да елиминираме целулита. Ето още няколко трика, които доказано помагат да имате по-гладка и добре изглеждаща кожа.

Вана с морска сол

Топлата вана с морска сол ще ви подейства не само отпускащо, но е една от първите стъпки за елиминиране на целулита. Потопете се в нея за 15-20 минути. След като излезете от банята не пропускайте да подхраните кожата си с подходящ лосион или крем, към които може да добавите и етерични масла. Едни от най-добрите за третиране на портокаловата кожа са масло от розмарин, хвойна, здравец, портокал.

Правете си редовно пилинг

Пилингът не само премахва мъртвите кожни клетки, но спомага за подобряване на кръвообращението, оставяйки кожата ви мека и красива. Може да си купите готов пилинг от аптеката или да си направите ваш антицелулитен продукт. Ще са ви необходими 1 чаша смляно кафе, 1 чаша захар или сол, малко зехтин, няколко капки масло от семена от моркови, масло от мандарина или масло от грейпфрут.

Измийте тялото си както обикновено. След това върху влажна кожа нанесете пилинга с леки масажни движения. Масажирайте няколко минути и изплакнете само с вода. Правете тази грижа 2 пъти седмично.

Поглезете се със сауна

Сауната е чудесна антицелулитна терапия. Тя помага на кожата да елиминира голяма част от излишните течности, токсини, отваря порите. Хубаво е след сауна да си направите антицелулитен пилинг или ако имате възможност да посетите антицелулитен масаж.

Спорт

Няма как да намалите целулита, ако не спортувате редовно. Най-ефективният начин да подобрите състоянието на кожата си е като комбинирате здравословно хранене и спорт. Добавете към менюто си протеини, храни богати на фибри, такива, които са богати на полиненаситени мастни киселини, като риба, авокадо, ядки, грейпфрут, зехтин, джинджифил, яйца, малко кафяв ориз, боб, леща.

Свързани статии

В същото време намалете до минимум консумацията на сол, захар, алкохол, газирано, тестени и сладкиши. Ако нямате време за спортни зали, джогинг, намерете няколко минути за домашна гимнастика. Тук може да видите няколко чудесни упражнения срещу целулит.

Зехтин и рибено масло

Зехтинът и рибеното масло са богати на важни мастни киселини, които помагат на организма да регулира метаболизма на липидите, докато овлажнява кожата и подобрява нейната еластичност. Опитайте всяка сутрин на гладно да приемате по 1 чаена лъжичка зехтин. Рибеното масло пък може да го приемате под формата на хранителни добавки.

Коментирай