Здраве и красота

3 маски за през нощта за всеки тип кожа

Красива и гладка кожа без бръчки

11.06.2022г. / 10 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако имате забързано ежедневие и не ви остава много време, което да отделите за грижа за красотата, можете да го направите, докато спите. Има някои прекрасни идеи за маски за лице, които действат през цялата нощ, и които имат невероятен ефект в подхранването и разкрасяването на кожата.

През нощта кожата има много повече време да се отпусне и да поеме хранителните вещества от маските, с които ще я поглезите.

4 домашни маски за перфектна кожа

Важно е да покриете възглавницата си с кърпа, която да предпази от цапане на спалното бельо.

Ето 3 страхотни рецепти за маски за през нощта за различните типове кожа:

Маска за лице с овес и мед за всеки тип кожа

  • 2 чаени лъжици овесени ядки;
  • 2 чаени лъжици мед.

Смесете ядките и меда. Разбъркайте и оставете сместа да почине за 5 минути, докато овесените ядки поемат от меда и се отпуснат. Трябва да станат по-меки. След това с помощта на преса за картофено пюре намачкайте сместа, за да я направите по-кремообразна. Нанесете маската върху лицето си и оставете през цялата нощ. На сутринта измийте с хладка вода.

Маски с ягоди за сияеща кожа

Маската е прекрасна за възстановяване на изгубената влага в кожата. Тя хидратира и подхранва в дълбочина. Богата е на противовъзпалителни вещества, които се борят със свободните радикали, причиняващи стареене и влошаване на текстурата на кожата.

Маска с лимон и сметана за суха към нормална кожа

  • 1 чаена лъжица течна сметана;
  • ¼ чаена лъжица пресен лимонов сок.

Смесете двете съставки добре. Нанесете върху лицето за цялата нощ. На сутринта отмийте с хладка вода. Сметаната е наситена с мастни киселини, които хидратират и подхранват кожата. Лимоновият сок тонизира и изсветлява тена на кожата, като помага за заличаване на несъвършенствата.

Стягащи маски за кожа, склонна към омазняване

Маска с конопено мляко за мазна кожа

  • 2 чаени лъжици конопено мляко;
  • 2-3 капки масло от лавандула или сандалово дърво;
  • 1 памучен тампон.

Смесете съставките в купа. Измийте лицето. С помощта на памучния тампон нанесете маската върху лицето. Масажирайте нежно и оставете да действа за през нощта. Можете да измиете маската и когато изсъхне напълно, а можете да я оставите цяла нощ.

Ексфолиращи маски за лице

Коментирай