Здраве и красота

Ексфолиращи маски за лице

За красива кожа

05.11.2021г. / 09 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често ексфолирате кожата на лицето си? Тази грижа е необходима, защото благодарение на нея се премахва слоят от мъртви кожни клетки, което пък подобрява нейния тен, намалява видимостта на петънцата, порите не се запушват толкова, по-малко се образуват черни точки и пъпки.

Освен пилингите, които се предлагат на пазара, у дома също може да си приготвим ексфолианти, които да оставим да действат и като маски. Вижте няколко идеи, които при добра поносимост, може да правите 1 път седмично или 1-2 пъти месечно.

Ексфолираща маска за лице с канела и ленено семе

Чудесна маска за лице, която спомага за обновяването на кожата, подходяща е и за кожи склонни към акне. Съставките, като канела и ленено семе, както и останалите, за които ще прочетете в списъка съдържат антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, мастни киселини, действат антибактериално, действат успокояващо на кожата.

Маската се нанася върху чиста и суха кожа с леки масажни движения, като се избягва зоната около очите, след което се оставя да подейства 10 минути и се изплаква с хладка вода. За финал нанесете подходящ крем. Ето и необходимите съставки за нейната направа:

  • 3 супени лъжици смляно ленено семе, колкото по-фино смляно, толкова по-добре;
  • 1 чаена лъжичка канела;
  • 1 чаена лъжичка мед;
  • 1-2 супени лъжици кисело мляко.

5 етерични масла, които стягат кожата и забавят стареенето

Маска за лице за почистване на порите с ябълка и канела

Плодовете често са част от нашите домашни грижи за красива кожа. Тази маска е особено подходяща, ако кожата ви е по-мазна или често се появяват пъпчици. Естествените алфа-хидрокси киселини в ябълките и киселото мляко нежно ексфолират кожата, докато овесените ядки успокояват възпалението. Не на последно място, ароматната канела има антибактериални и противогъбични свойства. Как да си приготвите маската за лице? Осигурете си:

  • 1/2 ябълка, настъргана ситно;
  • 2 супени лъжици кисело мляко;
  • 2 супени лъжици овесени ядки, по възможност смлени;
  • 1/2 чаена лъжичка канела.

Ако имате блендер или кухненски робот може всичко да комбинирате в този уред. Нанесете маската с леки масажни движения, избягвайки околоочната зона и оставете да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

5 начина да свиете порите на кожата

Свързани статии

Пилинг маска с кисело мляко и моркови

Маска, която подхранва всеки тип кожа, премахвайки мъртвите кожни клетки, за да разкрие красотата и сияйността на кожата.

Ще ви бъдат необходими:

  • ¼ чаша варени моркови, охладени;
  • 2 супени лъжици кисело мляко;
  • 1 супена лъжица захар на кристали или смляно ленено семе;
  • 1/4 чаена лъжичка куркума.

Всички съставки се комбинират, след което маската се нанася върху лицето с леки масажни движения. Масажирайте около 1-2 минути и оставете да действа още 15. след изплакване с хладка вода, може да нанесете подходяща козметика.

Коментирай