Здраве и красота

Магическа смес от оцет и градински чай против косопад

Стимулира растежа на косата

28.06.2022г. / 16 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косопад – един от най-големите проблеми, който може да ви сполети. Падането на косата е истински ужас. Когато започне да пада, единственото, което искате, е да спрете това колкото се може по-бързо. След спирането на косопада ще ви се иска и да активирате наново растежа на косата, така че да възвърне предишната си гъстота.

Как да използвате бадемово масло, за да контролирате косопада

Можете да постигнете това с една вълшебна смес от ябълков оцет и билката градински чай. Градинският чай има прекрасни качества по отношение на косата. Той има силата да потисне косопада и да ускори растежа на косъма, така че косата ви да се възстанови възможно най-бързо.

Салвията или градински чай е много ароматна билка с изключителни здравословни ползи. Свойствата ѝ се дължат преди всичко на мощните етерични масла в състава ѝ. Те са много концентрирани и са наситени с хранителни вещества, витамини и минерали.

Помага ли наистина кокосовото масло при косопад?

Етеричните масла и отварите от градински чай (салвия) са ефективни при акне, косопад, бръчки, повишена секреция на себум, храносмилателни разстройства и други проблеми. Маслото от салвия има антисептично, дезодориращо и успокоително въздействие върху тялото, според lovethoknow.com.

Как да използвате градински чай (салвия) и ябълков оцет против косопад?

Салвията е много полезна в борбата с косопада. Етеричните ѝ масла в комбинация с ябълковия оцет имат силата да потиснат падането на косата. Ябълковият оцет има високо pH и е отлично средство за разтварянето на масла, натрупвания, нечистотии, мръсотия по кожата на главата и по косъма.

5 билки, помагащи в борбата с косопада

Как да си направите смес от салвия и оцет против косопад?

Смесете 120 мл ябълков оцет със 120 мл вода. След това добавете 10 капки етерично масло от градински чай (салвия). Разбъркайте много добре. Нанесете сместа върху косата си, като е важно да се уверите, че разтворът е проникнал до скалпа ви, а не е останал по косата. Растежът на косата зависи от фоликулите в кожата, затова е важно разтворът да бъде нанесен върху скалпа.

4 витамина при косопад

Увийте косата с кърпа. Оставете да действа между 30 минути и 1 час. След това измийте с шампоан. Сместа може да се нанася ежедневно, ако косата ви е много мазна и я измивате всеки ден.

Коментирай