Здраве и красота

Как лесно и бързо да преминете към естествената сива коса

Ако сте решили да спрете да се боядисвате, ето как да го направите по-незабележимо

09.07.2022г. / 06 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

С напредване на възрастта косата започва да посивява и да побелява. Това е естествен процес, който не можем да спрем, за съжаление. Но можем да го приемем с отворено сърце и да не се срамуваме от сивите коси. Все повече жени решават да спрат да боядисват косата си и да не крият естествените признаци на стареене.

Причини за преждевременно побеляване на косата при млади хора

При някои хора сивите коси се появяват още в 20-те и 30-те години. Предизвикателството на прикриването им понякога може да е истински натоварващо. Бързо израстващите корени изискват често боядисване, а това изтощава косата.

Ако сте решили да последвате вдъхновяващия тренд на естествената коса, макар побеляла или посивяла, вижте как лесно да преминете към натуралния си цвят.

Намерете подходящ коректор за коса

Коректорите за коса помагат да направите преливането от сиво към остатъците от боята ви по-плавно. Един от най-мъчителните и притеснителни преходи от боядисана към натурална коса е именно израстването на корените. То може да понижи самочувствието ви и да направи сивите коси още по-видими на фона на боята. За да ги прикриете и за да изравните оптично нюансите, използвайте подходящ коректор за коса, близък до вашия цвят.

Натурални начини за покриване на белите коси

Опитайте се да устоите на желанието да се боядисате

Когато косата започне да израства и белите и сиви коси започнат да стават все по-видими има вероятност да се поддадете на изкушението отново да боядисате косата си, за да прикриете побеляването. Много жени решават да изберат по-светъл нюанс боя само за корените си, за да прикрият посивяването и да направят израстването на естествената коса по-малко забележимо. Трябва да се има предвид, че белите коси поемат боята по различен начин, което може да направи боядисването доста неравномерно.

Подстригвайте често

Една добра стратегия за по-бързо преминаване към естествен цвят на косата е честото подстригване. То ще помогне на косата да израсне по-бързо, а на оставащите боядисани кичури да изчезнат по-незабележимо. След това можете да оставите косата си да порасне толкова дълга, колкото желаете.

Потъмняване на бели коси с картофени обелки

Туширайте нежеланите тонове

След като успеете да преминете през трансформацията успешно, може би ще забележите как различните кичури сива коса придобиват различен нюанс. Това най-често се дължи на сулфатите и силиконите в шампоаните и измиващите продукти за коса. Те окисляват косата и я правят по-сребриста или по-жълтеникава.

За да премахнете този ефект, не използвайте продукти, които съдържат сулфати и силикони. Не излагайте косата на директно слънце без защита. Подберете подходящ продукт за сива коса, който има балансиращ и проясняващ ефект.

Какво предизвиква преждевременно побеляване?

Коментирай
Здраве и красота