Здраве и красота

Какви са тенденциите в маникюра през лятото на 2022

Цветните експлозии ще са на мода

29.07.2022г. / 09 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

„Дяволът е в детайлите“ – това правило важи с пълна сила, що се отнася до красотата и сексапила на една жена. Стилните дрехи са само малка част от перфектната визия. Добре оформената прическа, уханието, което излъчваме и маникюрът говорят за уважението ни към себе си. Ако искаме да сме в крак с тенденциите, запазвайки личния си стил, можем да направим това чрез маникюра. Ако се питате какво ще е модерно това лято – ето няколко възможни отговора!

Цветен френски маникюр

Тази тенденция беше на мода през 2010, но това лято се завръща с пълна сила. Забравете за бялата линия на ноктите – може да изберете какъвто цвят си пожелаете и да лакирате едната ръка – а пък за другата да изберете различен нюанс. Дори не е нужно цветът да е само един – съчетайте няколко в една линия. По-смелите могат да опитат неонова комбинация, която няма да ги остави незабелязани. Разчупете класикатаи допълнете линията на маникюра с друг цветен детайл – облак, сърце или слънце в бонбоненорозово, жълто или зелено.

Текстурирани нокти

Заиграйте се с текстурата – върху цветна или семпла основа развихрете въображението си и поставете 3D фигури – абстрактни форми, сърчица или прозрачен елемент, който напомня капки. Дължината е възможно най-голяма, а нокътят се превръща в артинсталация.

Минимализъм

Ако неоновите тонове са ви „too much“, можете да покажете любовта си към изкуството чрез минималистичен маникюр. Основните нюанси тук са нюд, черно и бяло. Нямате време да посетите любимия си салон? Няма проблем! Добавете към едноцветна основа семпла форма – малко цвете, точка или форма, наподобяваща силует.

Зелено

Един от топцветовете на това лято. Покажете любовта си към модата и тенденциите, обагряйки ноктите си в цвят лайм, мента, тревисто или коприва. Можете да оцветите всички или пък само няколко – изборът е ваш. Добавете жълто – превърнете ръцете си в цветна градина!

Неонови нокти

Развихрете въображението си и дайте израз на цветното си настроение, лакирайки се в неонови тонове. Властелините на това лято, те ще подобрят настроението ви и ще ви помогнат да се впуснете в незабравими приключения. Можете да използвате само един или комбинация от няколко тона – зелено, жълто, розово или корал – всичко е позволено.

Цветове около основата на ноктите

За да бъдете част от модния свят този сезон, пренесете цветната линия от ноктите върху кутикулите (основата на ноктите). Успешна комбинация е нюд основа и жълта или зелена лента.

Артманикюр

Превърнете нокътя в платно и пресъздайте миникартина – залез, изгрев или синьо небе. Покажете любовта си към естетиката и изкуството – културата е на мода!

Екстремна дължина

Заострени в края и невероятно дълги – такива ще са модните нокти на 2022-ра. Тенденция отново за най-смелите сред дамите. Можете да пречупите този тренд през вашата призма, като леко намалите дължината, но запазите играта на цветовете. Ако пък обичате благородните метали – направете краищата златни, сребърни или диамантени.

Коментирай
Здраве и красота