Здраве и красота

Трикове за по-гладка кожа след бръснене

Как да направите кожата на краката мека и гладка като на бебе

08.08.2022г. / 11 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето е един от най-бързите и ефективни начини да премахнете космите по краката. При бръсненето кожата остава гладка. Косъмчетата не се късат и не остават видими или осезаеми, както се случва при скубане. Въпреки че не е дълготраен метод, бръсненето си остава един от най-предпочитаните начини за обезкосмяване, защото е бързо, лесно и кожата остава гладка след това. 

Правилно бръснене на бикини линията

Но понякога гладка кожа е последното, което получавате след бръснене. Възможно е да се появят проблеми, като зачервяване, пъпки, раздразнения, причинени от самобръсначката и други грешки, които често се допускат при бръснене. 

С помощта на някои лесни трикове можете да помогнете на кожата си да бъде копринено мека и гладка след бръснене. Ето как. 

Използвайте гел или крем за бръснене, не сапун

Може да е изкушаващо да използвате сапун за всякакви цели вместо да купувате гел, пяна или крем за бръснене, но това е важно за кожата ви. Сапуните изсушават кожата, а това става още по-осезаемо, когато минавате с бръснача. Използвайте само предназначени за тази цел продукти. Така кожата остава по-мека. 

Защо не трябва да редувате бръснене и коламаска?

Ексфолирайте 

Ексфолирането на кожата стимулира обновлението на кожните клетки. Ако ексфолирате преди бръснене, вероятността да се получат раздразнения и пъпчици е много по-малка. 

Нанасяйте слънцезащита

Слънцезащитата е много важна част от грижата за кожата, независимо за коя зона става въпрос. Не забравяйте да използвате слънцезащита след бръснене, особено ако е лято и излизате на открито след взимане на душ. 

По-гладки крака след бръснене – каква е тайната?

Нанасяйте хидратиращ и овлажняващ крем

След бръснене е важно да действате много бързо с нанасянето на хидратиращия крем. Тогава порите са отворени и поемат цялата влага от тези продукти. Овлажняващите и хидратиращи лосиони за след баня допринасят за омекотяването на кожата и нейната гладкост.  

Свързани статии

Използвайте масло за тяло 

Маслата за тяло са друга прекрасна опция за омекотяване на кожата след бръснене. Те съдържат овлажняващи и хидратиращи молекули, мастни киселини, които проникват дълбоко в кожата и я подхранват. Ако искате да се радвате на бебешки гладка кожа, нанасяйте масло за тяло вечер преди лягане, за да попие добре през нощта. 

Дермапланинг или трябва ли жените да бръснат лицето си?

Използвайте продукти с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е естествен компонент в кожата. С времето и ежедневното третиране кожата губи ценни количества от нея. Внасяйте я отвън с помощта на обогатени с хиалуронова киселина кремове, лосиони и серуми. Нанасяйте редовно и след бръснене за мека и гладка, еластична и блестяща кожа. 

Коментирай
Свободно време