Здраве и красота

Тенденции в грима на лято 2022

През този сезон веждите отново ще са на фокус

09.08.2022г. / 09 41ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е в разгара си – дните са дълги, изпълнени със смях, веселие и планове за слънчеви почивки. Уморени сме от сивотата на града, скучните дрехи и ограниченията на ежедневието. Искаме нещо цветно, екстравагантно, запомнящо се. Цветни дрехи? Разбира се! Щур маникюр? Защо не! А гримът?! Какво е актуално този сезон? Предлагаме ви няколко идеи, с които можете да покажете на всички, че модата и тенденциите са в кръвта ви! Ето кои са те:

Размазан молив за очи

Искате да постигнете ефект на опушен грим, но без да  използвате черни сенки? Няма проблем! Този сезон можете да пресъздадете този стил далеч по-лесно – всичко, от което имате нужда е черен молив за очи! Нанесете го на клепача като очна линия, след това размажете с малка четка. Целта е да се създаде ефект на опушен грим, без да се търси перфектна линия.

Пастелни нюанси

Ако сте фен на т.нар. “nudes”, тази тенденция е точно за вас. Този тип сенки идеално се съчетават с пастелните тонове на дрехите и акссоарите. Съчетайте с червило в неутрален тон и подчертайте веждите с помада.

Разрошени вежди

Това е грим тенденцията, която буквално взриви социалните мрежи този сезон. Разрошени, пухкави и обемни – такива трябва да са веждите това лято. Друго условие е те да изглеждат възможно най-натурално. Такъв ефект можете да постигнете с грим, вакса или сапун за вежди – 3 нови продукта, които изгряха на макиаж сцената. За целта – нанесете от избрания продукт в началото на веждите и насочете косъмчетата нагоре, създавайки ефект на допълнителен обем.

Цветни сенки

В унисон с цветовете на лятото, тази тенденция ни приканва да бъдем смели, да експериментираме, да бъдем забавни и да не се сливаме с тълпата. Изберете яркожълти сенки и нанесете розова очна линия.

Безцветен гланц за устни

2022-а година е изцяло подвластна на 90-те. Безцветният гланц за устни е една тенденция, която ни връща именно там. Не е нужно да подчертавате или контурирате. Просто нанесете тънък слой прозрачен гланц. Ако все пак желаете да увеличите визуално обема на устните си, нанесете молив за устни малко над линията им.

Грим “без грим”

Т. нар. “No makeup-makeup” - или буквално грим тип “без грим” е тенденция, която е много лесно приложима за лятото, тъй като изисква минимални усилия, а ефектът е напълно естествен. Целта е лицето да е озарено и свежо, без да се забелязва видим грим. Използвайте по-леки формули – CC или BB крем вместо фон дьо тен, гел за вежди вместо молив, червило в естествен нюанс. Нанесете руж в бледорозово и не забравяйте да сложите хайлайтър.

Сенки под очите

Тази тенденция е само за по-дръзки дами. Избрете неонови и цветни сенки и вместо да ги нанесете по традиционния начин – на клепача – поставете ги под очите. Трендът е подходящ за партита, фестивали и събития на открито. Лятото е в разгара си. Бъдете смели!

Коментирай