Здраве и красота

Домашен крем за меки стъпала

Подхранва и възстановява напуканата кожа

10.08.2022г. / 06 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Всяка една част от нея се нуждае от всекидневни грижи, за да бъде здрава и добре изглеждаща. Кожата на стъпалата не е изключение. Студа, горещото време, спортната активност, носенето на неудобни обувки и т.н. влияят на състоянието ѝ. Понякога дори и всеки ден да се грижим за нея с пила и да нанасяме крем, тя не успява да бъде безупречна. 

Домашен крем с масла за подхранване на кожата след излагане на слънце

Трябва ни по-дълбока и подхранваща грижа, като грижата, която комбинира някои от най-добрите масла за кожата. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас една домашна рецепта за подхранващ крем за красиви стъпала. 

Какво ще ви бъде необходимо? Осигурете си 3/4 чаша кокосово масло, 110 г масло от ший, 20 капки етерично масло от лавандула, 20 капки етерично масло от чаено дърво, стъклен буркан с капак за съхраняване. 

Свързани статии

В малка тенджера на слаб огън разтопете маслото от ший заедно с кокосовото масло. След това добавете етеричните масла. Разбъркайте и пресипете маслената смес в стъкления буркан. Първоначално оставете да се охлади, без да затваряте буркана с капак.

Как маслото от ядки на синя слива прави кожата по-млада

След това може да сложите буркана в хладилник, за да стегне. С получения нежен крем за стъпала, глезете кожата си всяка вечер, след като сте си измили и подсушили добре стъпалата си. Тази комбинация от масла действа подхранващо, възстановяващо и също така има и антибактериален ефект. 

Коментирай