Здраве и красота

Как да се грижим за детската кожа през лятото

Най-търсените дермокозметични продукти за малчуганите

15.08.2022г. / 15 39ч.
Михаела Лазарова
Как да се грижим за детската кожа през лятото

Нежната детска кожа е чувствителна и лесно раздразнима. Особено през лятото, когато е изложена на горещина и силно слънце, изпотяване, лесно замърсяване и ухапвания от насекоми. Фармацевтите на аптеки Витания споделят с нас кои са най-честите летни проблеми и подходящата за тях детска дермокозметика. Това са формули, спечелили доверието на потребителите и оглавяващи листата с най-търсените козметични продукти за деца в аптечната им мрежа.

Раздразнение и подсичане

Подсичането, раздразнението и обривът в зоната на пелената са вероятно най-често срещаните проблеми при най-малките. Задължително е всеки ден да полагате грижи за предотвратяването им в три стъпки – почистване, подсушаване, нанасяне на подходящ крем.

Препоръчваме ви „Юриаж бебе, крем против подсичане“, създаден за нанасяне при смяна на пелените. Той защитава кожата, хидратира я и я омекотява, предотвратява подсичането, обрива и раздразнението. Ако неблагополучията вече са налице, кремът я възстановява в дълбочина и формира надеждна неоклузивна бариера върху нея.

С висока поносимост от първия ден на бебето е и „Витаминният защитен крем 1-2-3“ на „Мустела“.

Ухапвания от насекоми и зачервявания

Трудно е да предпазите хлапето от насекомите. Червените сърбящи подутини лесно се превръщат в ранички под непрекъснато дращещите малки нокти. Затова пък от първия ден можете да ги третирате с „Цикастела“ на „Мустела“. Това е възстановяващ крем против кожни раздразнения.

Освен след ухапване от насекоми, прилагайте го при зачервявания около устата, по кожата и кожните гънки, в зоната на пелената, след шарка, при охлузвания и одрасквания.

Предпазване от слънцето и възстановяване след него

Дори когато детето не е изложено пряко на слънчевите лъчи, кожата му има нужда от защита. Търсете формули, които са разработени специално за малчуганите. Такива са:

Свикнете всеки път след излагане на слънце да третирате стресираната и раздразнена кожа със специализиран продукт. Подходящ е „Фотодерм гел-крем за след слънце“ на „Биодерма“. Той бързо овлажнява, облекчава и успокоява раздразнението. При това е с много добра поносимост и при най-малките.

Чувствителна кожа

Тя се среща често в ранното детство. Но понякога чувствителността ѝ е изострена, детето я усеща опъната и изпитва дискомфорт, неспокойно е. В такива случаи родителите показват явно предпочитание към продуктите на „Мустела“ за много чувствителна кожа. Такъв е „Измиващ гел закоса и тяло“. Той може да се прилага от момента на раждането. Резултатите се забелязват веднага – кожата е дълготрайно хидратирана. Успокоена е и с по-добър външен вид. Свръхчувствителността е намалена, също и усещането за опъване.

Най-лесно изсъхва и изостря чувствителността си кожата на детските ръце. Затова много харесван е „ЕУ термал дерматологичен измивен гел заръце“ на „Юриаж“. Той незабавно успокоява и омекотява, връща комфорта, хидратира трайно.

Склонност към атопия

Незрялата детска кожа е склонна към раздразнения, сухота, дерматити. При проява на атопичност от особено значение са подходящите продукти за почистване, хидратиране и успокояване на дразненето и сърбежа:

  • „Душ гел лавант“ е от серията „Стелатопия“ на „Мустела“ и е насочен към бебета и деца с много суха кожа. Замества измиването и къпането с вода. Почиства нежно, защитава и омекотява, подпомага и облекчава раздразненията.
  • „Еуцерин атопиконтрол“ е интензивен успокояващ крем, подходящ за деца над 3 месеца. Повлиява добре състоянието на кожата при остро възпаление. Действието му се сравнява с това на 1% хидрокортизонен крем.
  • „Екзомега контрол емолиентен спрей“ на „А-дерма“ е композиран специално за суха, много суха и атопична кожа. Едно нанасяне облекчава дразненето и сърбежа за 48 часа. Препоръчва се за всички – от новородени до възрастни.

Разбира се, при всеки по-сериозен проблем е необходимо да се видите с лекар, съветват фармацевтите от аптеки Витания. А за ежедневната грижа, можете да се доверите на доказаните дермокозметични продукти, които са внимателно подбрани в аптечната мрежа.

Коментирай
Свободно време