Здраве и красота

Как да накараме миглите да растат като луди

Хранителните добавки могат да помогнат

13.09.2022г. / 07 33ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Очите са прозорец на душата“ – чували сме тази поговорка, която е абсолютно вярна – погледът може да каже толкова много за една жена. В очите можем да прочетем тъга, униние, милост, радост или любов. Ние, дамите, много добре знаем как да направим тези наши оръжия – очите – още по-силни чрез грима. Подходящите сенки и очна линия могат буквално да ни преобразят – да ни превърнат в дръзки, различни и необикновени. Как да направим това?

Освен със сенки и други грим продукти, нищо не може да подчертае очите по-добре от красивите мигли. Не всяка една от нас обаче е родена с такива. Но има няколко лесни трика, с които можем да подсилим миглите, да увеличим обема им, и да ги накараме да растат по-бързо. Кои са те? Няма да губим нито миг повече и веднага споделяме с вас кои са:

Използвайте натурални масла

Натуралните масла – най-вече – кокосовото, рициновото и зехтинът се използват за хидратиране на миглите. Друго основно тяхно действие е, че те ще помогнат на растежа и плътността им. Как да ги нанесете? Запазете флакона на вашата стара спирала и след като сте я изразходвали – измийте го добре, а вътре можете да изсипете любимото си масло. Можете да направите това и с клечка за уши. Нанасяйте маслото сутрин и вечер – то не само ще ускори растежа, ще подхрани миглите, но и ще предотврати падането им, подсилвайки цвета им. По-тъмният цвят на миглите ви ще ги направи да изглеждат по-гъсти, по-плътни и по-обемни.

Хидратирайте с гел от алое

Още един много лесен и бърз трик, който можете да използвате в домашни условия – просто нанасяйте гел от алое вера. Вълшебното растение ще помогне на изтънелите ви мигли, защото то действа успокояващо, хидратиращо, стимулирайки производството на колаген. След като нанесете гела от алое вера и той попие в миглите, можете да нанесете много малко количество вазелин.

Използвайте серум за растеж

Формулите на тези продукти са съставени по начин, по който да помогнат на миглите за техния по-бърз растеж. Специалните пептиди и антиоксиданти ще направят миглите ви здрави и гъсти. Можете да потърсите подобни продукти във вашия любим здравословен магазин – за предпочитане е да изберете продукт, който съдържа изцяло натурални съставки.

Използвайте подхранваща спирала

На пазара съществуват спирали, които освен да подчертаят миглите ви, могат и да ги подхранят. Те съчетават в себе си ценни вещества, някои от които можете да намерите в серумите за растеж. Специално предназначени за тънки и слаби мигли, те ще са още едно оръжие по пътя към по-изразителен и пленяващ поглед.

Помислете за използването на хранителни добавки

Свързани статии

Ако желаете да подсилите растежа на косата си, едни от най-често използваните добавки са колаген и биотин – именно тях можете да включите към рутината си за по-красиви мигли. Преди да започнете приемането на каквито и да е хранителни добавки, добре е да се консултирате с вашия лекуващ лекар.

Използвайте витамин Е

Олиото от витамин Е може да се използва за да се подобри вида и състоянието на кожата и косата, а благотворното му действие може да се отрази много добре и на вашите мигли. Нанесете го след като добре сте почистили лицето си и сте отстранили всякакви остатъци от грим.

Коментирай