Здраве и красота

Как да направим устните видимо по-големи?

Използвайте хайлайтър

03.10.2022г. / 06 13ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за лице и грим, през последните години се забелязва истински бум на интервенциите, които придават обем на устните. Много дами се обръщат към нелицензирани клиники и псевдолекари и за съжаление, резултатите могат да са далеч от желаната визия. Понякога разликата е толкова голяма, че въпросните дами са трудни за разпознаване и нямат нищо общо с предишното си излъчване.

Има ли начин да си спестим време, средства и усилия, за да постигнем търсения ефект с неинвазивен метод? Да! Напълно възможно е да променим лицето си и начина, по който изглеждаме само с грим. Независимо каква е целта – по-изразителен поглед, пленителни мигли, перфектни вежди или пък страстни, пухкави устни. Как можем да постигнем това? Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да придадете така желания обем и да направите устните си неустоими за целувки! Ето и някои трикове:

Ексфолирайте

Неслучайно този трик е на първо място! Преди да опитате каквото и да било друго – започнете с ексфолиране. Бледите устни отразяват много по-малко светлината, ето защо, ако кожата е суха, те ще изглеждат много по-малки, отколкото са. С ексфолиране вашите устни ще изглеждат по-здрави и сочни!

Можете да използвате готова формула за ексфолиране или да опитате следния домашен вариант: смесвате 1 ч. л. зехтин, 1 ч. л. мед и 1 ч. л. захар (бяла или кафява). Нанесете върху устните, леко разтрийте с пръсти, изчакайте няколко минути и измийте с хладка вода. Това може да е първата стъпка от вашата рутина за по-обемни устни.

Хидратирайте

Забелязали ли сте как след напрегнат ден, в който сте заети със задачи, изведнъж се поглеждате в огледалото и устните ви изглеждат видимо по-малки? На какво може да се дължи това? Отговорът е: дехидратация! Когато тялото ни е дехидратирано, устните ви се свиват, и сякаш изглеждат много по-малки. Как можете да предотвратите това? Разбира се, на първо място трябва да пиете много вода. Освен това можете да си вземете специален продукт за устни, който съдържа хиалуронова киселина и глицерин. Той ще ви помогне да възвърнете тяхната мекота и обем.

Очертайте устните

Няма нищо лошо в това да очертаете устните малко над естествения им контур. Отдавна това не се счита за грешка при гримирането. За целта – използвайте коректор (този, който по принцип използвате) и заличете линията на устните (нека тя се слее с цвета на лицето ви). След това проследете линията на устните и я очертайте с молив. След това нанесете любимия си цвят червило. За да придадете още повече обем – завършете с нанасянето на гланц. Този трик е любим на бюти влогърите и ще видите, че наистина си заслужава да го пробвате!

Използвайте хайлайтър

Поставете малко количество от този продукт върху най-горната част на устните и съвсем леко отдолу (към брадичката). По този начин светлината ще се отразява и ще придаде обем на устните ви.

Използвайте два тона червило

След като нанесете любимото си червило, изберете по-светъл негов нюанс и го нанесете по средата на устните. Това ще ги направи по-обемни и пухкави.

Коментирай