Здраве и красота

10 тайни за коса, които научихме от фризьорите на звездите

Използвайте сух шампоан

03.10.2022г. / 12 34ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Нека бъдем честни – косата наистина е короната, която постоянно носим на главата си. Всички сме чували израза: „To have a bad hair day“ – буквално преведено: „Ден, в който не усещаме косата си добре“ или синоним на лош ден за косата ни. И можем да потвърдим това на 100 процента. Когато излезем от фризьорския салон, ние се чувстваме невероятно! Свежи, красиви, усещаме, че можем да покорим света! Дори нямаме нужда от грим, защото сякаш и лицето ни сияе. Какво казват специалистите по тази тема? Поинтересувахме се и научихме тайни от коафьорите на звездите, които с радост бихме споделили с вас. Ето ги и тях:

Измивайте косата си по два пъти

Влизате под душа, измивате косата си, след това балсам и т. н. – на всички ни е позната тази рутина. Как обаче да извлечем полза от тези прости действия? Топкоафьори съветват – измивайте косата си по два пъти. Първият път ще отмиете замърсяванията и нечистотиите, но вторият път ще ви помогне наистина да отстраните излишната мазнина от корените, оставяйки скалпа чист. Това ще ви помогне косата ви да остане в перфектно състояние за по-дълго време.

Използвайте комбинирана грижа

След като сте измили косата си със шампоан, посягате или към балсама, или към маската, която сте избрали. Грешно! Бъдете малко по-внимателни и изберете комбиниран продукт, който съчетава в себе си няколко неща – балсам без отмиване, топлинен протектор и маска. Такива продукти наистина ще помогнат на косата ви да изглежда здрава, блестяща и хидратирана, като същевременно запази обема си и остане стилизирана.

Завършвайте сушенето със студен въздух

Много сме чели за това как топлият въздух от сешоара всъщност уврежда косъма. Това твърдение е колкото вярно, толкова и невярно. Ако използвате специален продукт, предназначен да защитава косъма от нагряване, не би трябвало това да ви притеснява изобщо. Тези формули са създадени да образуват много тънък филм около косъма, който го предпазва от много високи температури. Каква всъщност е тайната, когато сушим косата си? Винаги завършвайте сушенето със студена струя въздух – така буквално ще заключите влагата в косъма, а косата ви ще изглежда по-блестяща от всякога.

Когато използвате преса, сресвайте добре

Когато започваме да стилизираме косата си с преса, много важно е винаги да взимаме малки участъци коса, които да сресваме много добре – по този начин ще улесним пресата, а косата буквално ще се плъзга между плочите ѝ – без излишно заплитане. Така ще удължим и периода на прическата си. И обратно – ако се опитваме да навием големи, несресани кичури, много по-вероятно е те да са се разхлабили още на другия ден и да трябва отново да използваме пресата.

Как да придадем обем?

Вземете най-горните кичури от косата си, а пресата поставете в основата им, като леко я завъртите – задръжте за една-две секунди и след това закрепете с щипка. Идеята е да се образува нещо като малко тунелче – оставете така за две-три минути и след това махнете щипките.

Ще видите, че с този трик ще придадете значителен обем в корените. Можете да пръснете с малко фиксиращ продукт.

Използвайте сух шампоан

 

Свързани статии

Това не е много голяма тайна, но все още има жени, които я пренебрегват. Когато трябва да отложите миенето на коса с ден-два – на помощ идва този страхотен продукт. Той не само ще абсорбира излишната мазнина, но и ще остави косата ви с приятен, свеж аромат. Тук има, разбира се, още една тайна – след като нанесете сухия шампоан, за да го разпределите още по-добре, използвайте сешоар.

 

Коментирай