Здраве и красота

Как естествено да увеличим размера на бюста си?

Определени билки могат да помогнат

08.10.2022г. / 09 48ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Нека бъдем откровени – в наши дни пластичната и естетична хирургии изживяват истински бум! Трендовете вече владеят не само дрехите и аксесоарите, а и нашите тела. Както във всяко нещо – и тук виждаме само позитивните аспекти – но разровим ли се, ще открием, че както при всяка операция, и тук съществуват рискове и усложнения – при това съвсем не малко.

Какво подтиква и млади жени да направят подобни интервенции? Може би стремежът да бъдат както всички други? Или пък нехаресването на себе си? Има ли начин да избегнем това? Разбира се – винаги можем да потърсим далеч по-неагресивни методи, за да сме красиви и млади за по-дълго.

Ще ви предложим няколко естествени начина, с които можете да увеличите бюста си и да бъдете много по-уверени. Ето ги и тях:

Масаж на гърдите

Може би ви звучи странно, но какво от това? Заслужава си да пробвате, ако искате да имате по-голям бюст и да спестите десетки хиляди левове. Какво казва науката? „Масажът увеличава притока на кръв, като същевременно помага за отделянето на специфични хормони, които могат да накарат гърдите да увеличат обема си.“

5 хитрини против увисване на гърдите

Как да си направите масаж у дома?

Първата стъпка е да нанесете крем за стягане на бюста – около ареолата и зърната. След това масажирайте с кръгови движения по посока от долната част на гърдите до мишницата. Повторете 15 пъти. След това натиснете акупунктурните точки, които се намират под гърдите, на нивото на зърната. Задръжте за минута-две. Следващата стъпка е да хванете гърдите и леко да ги раздалечите една от друга, нека палците се движат в обратната посока (навътре). Повторете отново 15 пъти. За около минута-две масажирайте и всяка гърда от долу нагоре с целите длани. Обхванете гърдата, леко притиснете и насочете натиска към ареолата. Повторете 20 пъти с всяка гърда. Завършете с натиск върху точката на слънчевия сплит за около 3 минути.

Какво означава, ао ви сърбят зърната на гърдите?

Прием на противозачатъчни

В никакъв случай не ви насърчаваме да приемате подобни препарати без изрична лекарска препоръка. В днешно време вече формулите на тези лекарства са доста по-изчистени и приемът им далеч не е свързан с толкова странични ефекти, както в миналото. Освен хормонален баланс, противозачатъчните могат да имат и друг позитивен ефект.

Билки

Съществуват твърдения, че определени билки могат да помогнат за увеличаването на бюста. С подобно действие е пресечката (позната в англоезичния свят като благословен трън, бенедиктински трън). Тя има благоприятно действие върху черния дроб и отделянето на жлъчни сокове. Освен това тя е известна и с лактогонното си действие – това я прави популярно средство за стимулирането на кърма. Благотворен ефект има и при болезнена менструация.

Дамяна

За тази билка се твърди, че е мощен афродизиак и е използвана още в древността, освен това тя може да подобри притока на кислород и кръв към мозъка. Вероятно заради тези ѝ ползи ѝ приписват благотворно влияние върху бюста.

Хмел

Всички сме чували, че бирата помага за уголемяването на бюста. Има ли реални доводи за това? Нейните съставки наистина могат да подобрят състоянието на качеството на съня и освен това да подобрят метаболизма, обработването на храната и намаляването на менструалните болки.

Червена детелина

Свързани статии

Растението съдържа антиоксиданти и минерали – калий, желязо, мед, хром, магнезий. Изофлавоните, които влизат в състава му, подпомагат поддържането на по-високи нива на естроген, особено при жените над 40-годишна възраст. Това определено е женска билка, която може да помогне и за красотата, и за доброто състояние на кожата.

Винаги се консултирайте с лекар, преди приема на определени билки и препарати!

Тренирайте

Специфичните тренировки на пекторалните мускули (тези на гърдите) могат да ви помогнат да заздравите както мускулатурата на тази област, така и видимо да стегнете бюста. Упражнения, които могат да ви помогнат са лицеви опори – класически или такива на стена, както и повдигане на лост от лег.

Бельо

На пазара съществува изобилие от най-различни модели сутиени – изберете такъв с вътрешни подплънки и push up ефект. Не е нужно да плащате огромни суми за увеличаването на гърдите ви! Можете да направите това почти за без пари.

Коментирай
Свободно време