Здраве и красота

Защо не трябва да приемате съвети за хранене от личния ви треньор

Какви са ползите от работата с фитнес треньор

18.10.2022г. / 14 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тренировките са чудесен начин да изгорите калории, да стегнете мускулите и да изваете фигурата си. Това се случва най-пълноценно и здравословно, когато ползвате услугите на личен треньор. Той ще ви състави програма от упражнения, физически натоварвания и тренировки, които са съобразени с целите и възможностите ви. Много често личните треньори дават и насоки в храненето. Взимането на съвет от тях за хранене и диетичен режим обаче не е особено добра идея.

10 неща, които никога да не правите във фитнеса

Въпреки че повечето фитнес треньори умеят да съставят хранителни режими, те не са сертифицирани за това. Храненето изисква индивидуален подход, за който е най-добре да се обърнете към диетолог.

Диетолозите са най-компетентни в изготвянето на хранителни режими, които са съобразени със здравословното състояние на индивидуално ниво. Личните фитнес треньори нямат такава задълбочена компетентност. Те могат да ви посъветват как да се храните, за да постигнете развитие на мускулатурата и да изчистите мазнините, но ако личното ви здравословно състояние изисква специално хранене, треньорите нямат такива задълбочени познания.

5 домашни упражнения, които конкурират ходенето на фитнес

Много лични треньори следват актуални хранителни режими, модни диети с бързи резултати и дават по-бързи решения на проблемите с теглото. Тези хранителни режими често са недългосрочни и не дават устойчиви решения на здравословните проблеми, свързани с теглото. Ако се допитвате до съветите на личния си треньор относно храненето, препоръчително е да обсъдите диетата, която ви е препоръчана и с диетолог.

Какви ползи има все пак работата с личен треньор?

Въпреки че съветите за хранене е добре да се приемат предимно от диетолози, гастроентеролози и ендокринолози, работата с личен фитнес треньор относно физическата активност и упражненията е незаменима. Тя има множество ползи за здравето и тонуса, от които е добре да се възползвате.

6 странични ефекта от фитнеса

Личният треньор може да ви научи да правите упражненията правилно така, че да натоварите мускулите качествено, без да се нараните. Фитнес треньорите са наясно как да влезете във форма и да постигнете целите си. Затова съветите и насоките им са ценни и е добра идея да се възползвате от тях.

Личните треньори могат да съставят пълноценни тренировъчни програми не само пригодени за фитнес зала, но и за вкъщи или за занимания на открито. Те са наясно с това каква енергия и колко калории се изразходват при различните типове натоварвания и умеят добре да правят съчетания между кардио и силови тренировки, така че програмата да пасва възможно най-добре на индивидуалните предпочитания и цели на човек.

3 грешки в поставянето на фитнес цели, които ви пречат

И накрая, но не и по важност, личните треньори дават мотивация и са до вас по пътя към постигането на целта, което е огромна подкрепа в борбата с килограмите и извайването на красива, стегната и стройна фигура.

Коментирай