Здраве и красота

10 неща, които никога да не правите във фитнеса

Вредят на здравето ви, както и на спокойствието на другите

30.05.2019г. / 16 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората, които посещават фитнес зали за тренировки и извайване на фигурата вероятно знаят, че там има неписани правила, които трябва да се следват. Тези правила са необходими, за да се спазва ред и за да може всеки да изпълни тренировъчната си програма без да е обезпокояван. Освен това е добре да не правите някои неща и от здравословна гледна точка, за да се предпазите.

Кои са нещата, които не трябва да правите във фитнеса?.

3 фитнес мита, на които никога да не вярвате

Не носете грим

Изпотяването и прегряването по време на тренировка поставя кожата ви пред достатъчно голямо предизвикателство, за да запушвате порите ѝ още повече с грима. Премахвайте грима преди да влезете в залата и не забравяйте да измиете лицето, след като приключите.

Не пипайте телефона си

Екипировката във фитнеса е покрита с множество бактерии. Тя се докосва от десетки хора всеки ден. В условията на повишена влажност заради потта в залата бактериите се размножават много бързо и лесно. Не ги пренасяйте върху личния си телефон. Първо приключете с тренировката, измийте ръцете и чак тогава посегнете към личните си вещи.

Не оставяйте екипировката и уредите навсякъде

Уредите и принадлежностите във фитнеса са предназначени за обществено ползване. Бъдете коректни и оставяйте всичко там, където сте го намерили, за да може следващият да го ползва по правилния начин.

Не проверявайте часовника си за резултати непрекъснато

Това ви разсейва и пречи на ефективността на тренировката ви.

Не досаждайте на някого, който още не е приключил

Много е досадно, когато правиш определено упражнение на специфичен уред и изведнъж някой застане до теб, притискайки те да приключиш по-бързо. Не го правете. Спазвайте фитнес етикета на толерантност.

Не зяпайте

Много хора се вглеждат в околните, което е наистина досадно. Ако не искате да ви зяпат, не го правете и вие.

Не пъшкайте прекалено силно

Някои хора се престарават в издаването на звуци, с които сякаш демонстрират какви нечовешки усилия полагат, за да изваят тялото си. Не бъдете като тях.

5 начина да отслабнем без фитнес и тренировки

Запазете селфитата за пред вашето огледало

Може да ви се иска да споделите снимка на постиженията си от залата още веднага, но ако не искате да предизвикате подигравателни коментари, не го правете.

Не давайте непоискани съвети

Досадно е някой да дойде и да започне да ти обяснява, че не правиш упражнението както трябва. Давайте съвети, само ако ви бъдат поискани. Дори тогава това е рисковано, защото е по-добре съветите да се дават от експерти, за да се предотвратят травми и наранявания.

Не си събувайте обувките

Може да ви се иска да си проветрите краката, но това не е добре нито за околните (заради потенциалната миризма на пот), както и за вас (заради бактериите, с които ще влезете в контакт на пода).

Коментирай
Свободно време