Здраве и красота

Домашни дезодорант и паста за зъби с кокосово масло

Как да си ги приготвите лесно вкъщи

25.10.2022г. / 17 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дезодорантите са необходимост, без която не можем. Трудно приемливо би било от нас да се носи миризма на пот. И колкото и нездравословни да са дезодорантите и антиперспирантите, те са необходимо зло. Това твърдение кара много хора да продължават да използват такива продукти против изпотяване, въпреки че кожата им не се чувства добре от тях.

13 употреби на пастата за зъби

За щастие има начин да си направите домашен дезодорант против изпотяване, който спира неприятната миризма, но не вреди на кожата, дори я подхранва.

Съставки:

  • ¼ чаша сода за хляб;
  • ¼ чаша царевично нишесте;
  • 3 супени лъжици кокосово масло;
  • 2 супени лъжици масло от ший;
  • Етерични масла по избор (по няколко капки).

Употреба на домашна паста за зъби – опасно или не?

Разтопете кокосовото масло и маслото от ший на водна баня. След като се разтопят, свалете от огъня и добавете содата, нишестето и етеричните масла. Разбъркайте добре. Излейте в подходящ стъклен съд с капак. Оставете да изстине и да се втвърди. Нанася се с пръсти, като се размазва по кожата. Може лесно да се използва и като калъп, подобно на сапун, с който да нанасяте върху подмишниците.

Пастите за зъби също съдържат някои вредни вещества, от които може би искате да избягате. Затова можете да се възползвате от свойствата на содата и кокосовото масло, за да си приготвите домашна паста за зъби с тях. С нейна помощ ще почистите зъбите, ще премахнете бактериите от устата и ще се отървете от лошия дъх.

Домашен дезодорант с масло от ший, който подхранва кожата

Свързани статии

Съставки:

  • 3 супени лъжици кокосово масло;
  • 3 супени лъжици сода;
  • 15 капки етерично масло от мента.

Загрейте кокосовото масло на водна баня, докато се разтопи. Добавете останалите съставки. Свалете от котлона и оставете да изстине. Прехвърлете в подходящ съд. Загребвайте по малко количество от получената паста и нанасяйте с помощта на четка за зъби.

Съставки в дезодорантите, които могат да са опасни

Коментирай