Здраве и красота

3 лесни начина да намалите стреса на работа

Стресът не може да се премахне изцяло, но може да се контролира и потиска

09.11.2022г. / 10 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът е част от ежедневието ни. Той се натрупва не само в личния живот, но и в професионалния. Понякога стресът на работа се оказва твърде голям, което оказва влияние върху здравето и психиката. Започвате да се чувствате неорганизирани, разсеяни, неспособни да се справяте с работните си задачи. Появява се емоционална нестабилност. Усещате се сякаш полагате огромни усилия, които обаче не се увенчават с успех.

20 начина да успокоите стреса и отново да се чувствате добре

Невъзможно е да се откъснете от стреса, особено този в работата, но има начини да се научите да го контролирате така, че да не оказва такова огромно влияние върху здравето ви. Ето 3 начина да успеете.

Опознайте тялото си

Обръщайте внимание на всяка частица от тялото си. Седнете спокойно на стола, облегнете се и се отпуснете. Опитайте се да отпускате тялото си от главата до върха на пръстите на краката, като измествате постепенно фокуса си отгоре надолу. Усетете къде чувствате напрежение. Масажирайте леко с кръгови движения, за да намалите напрежението и стреса. Затворете очи и дишайте дълбоко. Извикайте позитивни мисли в ума си, за да успокоите съзнанието си. Това помага за облекчаване на стреса, особено на работа.

Може ли стресът да повишава кръвната захар?

Свързани статии

Визуализирайте

Визуализирането на това какво искате да ви се случи и какво искате да постигнете е път към избистрянето на концепцията ви, фокусиране, релакс. Когато си представяте какво и как искате да се случи, нагласата ви се променя. Хаотичният подход в работата и ежедневието не води до организираност, а внася още повече стрес. Докато концентрацията и целенасочената мисъл за постигане на баланс е нещото, което успокоява и всъщност намалява стреса.

5 типа храни, които да ядете, когато сте под стрес

Дихателни упражнения

Дишането е един от най-важните механизми за успокояване на нервната система и намаляване на стреса. Медитацията и дълбокото равномерно дишане са много добър начин да се справите със стреса навсякъде, включително и докато работите.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
милениум ( преди 1 година )