Здраве и красота

Защо да ползваме серуми за мигли и вежди

За още повече красота

22.11.2022г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно няма жена, която да не иска да има красиви и гъсти мигли и вежди. Удължаването на миглите, микроблейдингът са бързи решения, но временни, а и изкуствените мигли нанасят сериозни щети на косъмчетата, в резултат на което, след като бъдат премахнати, миглите ни са още по-рехави. Присаждането на вежди е сложна процедура, която струва скъпо и не се прави навсякъде.

Различни фактори като генетика и менопауза често водят до хормонален дисбаланс, който причинява изтъняване на косата, веждите и миглите, казва д-р Дийн Вистнес, американски пластичен хирург. Също така, грубото третиране, когато почистваме грима си, също може да допринесе за загубата на гъстота на миглите и веждите с течение на времето.

6 храни за здрави и красиви мигли

От друга страна, серумите за растеж на мигли и вежди са добро решение. В аптечната мрежа, магазините за козметики, дори нашият дерматолог могат да ни препоръчат такива продукти за ползване. Как действат тези серуми?Обогатени с хидратиращи и стимулиращи растежа съставки като витамини и пептиди, серумите за мигли и вежди спомагат за увеличаване на обема, дължината и подобряване на цялостното състояние на косъмчетата с течение на времето. Стимулират космения фоликул в анагенна фаза (т. е. фаза на растеж).

Както споменахме, серумите за мигли и вежди съдържат пептиди, които действат специфично върху кожните клетки, за да създадат по-здрава основа и да увеличат обема на косъмчетата.

Как да накараме миглите да растат като луди

Разбира се, не всички серуми за мигли и вежди са еднакви, нанасят се и по различен начин. Някои съдържат биотин, който е витамин от групата В, известен с това, че подпомага миглите да растат по-дълги и по-плътни, но и стимулира растежа на допълнителни космени фоликули. Биотинът е и един от най-важните витамини за косата, кожата и ноктите.

Пептиди за кожа с по-малко бръчки

Тъй като дамите сме нетърпеливи, искаме да видим бързи резултати, когато нанасяме серум. Специалистите обаче ни съветват не само да избираме качествен продукт, но и да не забравяме, че на миглите и веждите им отнема време да пораснат и обикновено са необходими около два месеца при редовно нанасяне, за да изглеждат забележимо по-добре.

Свързани статии

Имайте предвид, че серумите могат да предизвикат алергични реакции, особено при някои хора с по-чувствителни очи и кожи. Затова е важно да се посъветваме със специалист, за да изберем продукт, който да е подходящ за нас за ползване.

Какво още могат да съдържат серумите за мигли и вежди? Биха могли да бъдат обогатени с витамин Е, масла като масло от марула, от тиквени семки, екстракт от цветове на червена детелина и други активни съставки.

Коментирай