Здраве и красота

Козметика с козе мляко – преобразява кожата

Подхранва я и подобрява тена ѝ

06.12.2022г. / 06 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за доброто здраве на кожата си и нейната красота, знаем че начинът ни на хранене е в основата. Стремим се да ѝ осигуряваме важни хранителни елементи от полезни източници. Козето мляко е един от тях. Подхранваме кожата си отвътре навън, когато го консумираме, а и това уникално мляко влиза в състава на редица грижи за локално приложение, като сапуни, серуми, кремове, лосиони, крем за околоочен контур и други. Вижте няколко добри причини да добавите към дневната рутина за вашата кожа и продукт с козе мляко.

Внимание! Преди употреба се допитайте до специалист.

Прекрасно е за чувствителна кожа

Според изследвания козето мляко и човешката кожа имат еднакво pH. Поради това козето мляко е невероятно подхранващо, дори и за най-чувствителната кожа, смятат специалисти. За продуктите за грижа за кожата, които съдържат козе мляко като съставка, се смята, че не нарушават естествения микробиом на кожата.

5 начина да използвате масло от сладък бадем за красота

Нежен начин за осигуряване на мощни съставки за кожата

Освен че козето мляко е достатъчно нежно дори за най-чувствителната кожа, то е и невероятно мощно, благодарение на богатата си комбинация от витамини, мазнини и пробиотици, всички от които могат да бъдат полезни за всички типове кожа. Козето мляко ни осигурява и есенциалните мастни киселини, насърчаващи растежа на нормалната кожна флора и витамин А за подпомагане на нежното ексфолиране. Не на последно място, кожата става мека.

Витамин В5 – за по-малко бръчки и здрава кожа

Може да намали зачервяването и раздразнението

Благодарение на богатия си състав на мастни киселини, козето мляко също действа супер успокояващо, сочат западни изследвания. Капринова, каприлова, капронова мастните киселини, имат антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства, смятат учени. Ето защо козето мляко има успокояващи кожата свойства, които могат да намалят зачервяването и сърбежа.

Свързани статии

Добър овлажнител е

Когато става въпрос за продукти за грижа за кожата, козето мляко е една от съставките, които определено помагат кожата да бъде по-подхранена. Това е особено важно за хората с по-суха кожа, тъй като е важно тя да бъде възстановена и подхранена за по-дълги часове.

Съдържа висока концентрация на млечна киселина

Козето мляко е известно със своите ексфолиращи свойства, благодарение на които кожата е по-здрава, освежена, обновена. Горният слой мъртви кожни клетки е нежно отстранен. Алфа-хидрокси киселината, която е сред предпочитаните козметични съставки за красива и здрава кожа, допринася за този ефект. Алфа-хидрокси киселините биват различни, като зависи от това дали се добиват от животински или растителен произход. Млечната киселина е такава.

Коментирай