Здраве и красота

Натурално и ефективно решение за всеки тип чувствителна кожа от Klorane

22.12.2022г. / 09 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Klorane.

Снимка: Klorane.

Чувствителността на кожата е състояние, което беше пренебрегвано дълго време. Но вече представлява дерматологична реалност. Независимо какъв е вашият тип кожа, тя може да прояви признаци на чувствителност. Това състояние може да е породено от многобройни индивидуални или вътрешни фактори и да предизвиква усещания като сърбеж, пощипване, парене, сухота, поруменяване и общ дискомфорт.

Важно е да знаете как да се грижите за чувствителната си кожа правилно като един от приоритетите е да избирате най-подходящата за това козметична грижа.

Като отговор към такова деликатно състояние френската марка Klorane предлага иновативно и натурално решение и грижа за кожата на лицето за всякакъв тип чувствителна кожа със своята нова серия с ОРГАНИЧЕН божур. Серията е органично сертифицирана и с натурални активни съставки.

Klorane избират божур от вида Paeonia lactiflora L., заради неговите успокояващи и противовъзпалителни свойства, е използван традиционно в китайската медицина. Истински символ на Китайската фармакопея, божурът се използва от векове в Азия за намаляване на стреса и укрепване на „ин“ енергията за почивка и релакс.

Той е култивиран на местна почва в северен Китай, в района на Монголия от малки по мащаб производители според методите на Klorane за органично земеделие. За обработването на почвата не се използват химикали, а само естествено наторяване.

Другата активна съставка в серия Божур на Klorane е аргановото масло, избрана поради укрепващо кожната бариера действие и интензивно подхранващия му ефект, увеличаващ синтеза на серамиди.

Като допълнение за оптимален ефект млечната копринена, почистваща вода и богатият крем от серия Божур съдържат и масло от шафранка, която подобно на аргановото масло подхранва и укрепва функцията на кожната бариера.

Да се насладим на продуктите отблизо.

Незаменима в грижата за почистване на чувствителната кожа на лицето и първа стъпка в ритуала е млечната копринена почистваща вода с ОРГАНИЧЕН божур с двойно действие – ефективно отстранява грима от лицето и почиства нежно. Текстурата на този продукт е млечна, едновременно с това освежаваща като вода и комфортна като лосион. Може да се нанася с памучен тампон за многократна употреба или с помощта на пръстите за нежно отстраняване на грим.

За следващата стъпка от ритуала Klorane предлагат два вида крем с различна текстура – богат и лек успокояващ крем с органичен божур за всеки тип чувствителна кожа.

Текстурата на богатия крем осигурява дълготраен комфорт като за по-лесното му абсорбиране необходимото количество може да се затопли с пръсти и да се нанесе с нежни кръгообразни движения. Активните му съставки, заедно с хидратиращите агенти и глицерина спомагат за успокояване, намаляване на кожното възпаление, укрепване на кожната бариерна функция и богатото хидратиране на кожата.

Лекият крем от серия органичен божур оставя кожата незабавно по-мека, със здравословен блясък и намалена кожна чувствителност.

Но ангажиментът на Klorane не се ограничава само до грижата към своите потребители.

Като уважение към природата Ботаническа фондация Klorane се ангажира с опазване на дивия божур в Китай, застрашен от изчезване. В партньорство с Ботаническия Институт към китайската Академия по науки в Пекин (IB-CAS) изследват механизмите на латентност при семената и методите за съхраняване на застрашени видове божур в Китай и увеличават броя на дивия божур чрез ин-витро практики за култивиране и ботанически биотехнологии.

Снимки: Klorane.

Коментирай