Здраве и красота

Трикове за бърз растеж на ноктите

Как да накарате ноктите да растат по-здрави и по-бързо

06.12.2022г. / 11 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена иска да има здрави и красиви нокти, които да растат бързо и да не се чупят. Добрата новина е, че има как това да се случи. С подходящата грижа и постоянство можете да ускорите растежа на ноктите си и да ги направите здрави и гладки.

Вижте някои хитри трикове за бърз растеж на ноктите.

Кокосово масло

Кокосовото масло стимулира растежа на ноктите и ги прави нежни, розови, гладки, но същевременно твърди и устойчиви. Има антибактериални и противогъбични свойства, които пазят ноктите от инфекции. Кокосовото масло осигурява нужната хидратация за ноктите, доставя и ценни мастни киселини, които подхранват и заздравяват.

Поставянето на паста за зъби върху ноктите помага ли за бърз растеж?

Масажирайте ноктите си с разтопено кокосово масло, докато попие леко. Останалото количество оставете да действа за през нощта като маска.

Портокалов сок

Изстискайте малко портокалов сок и накиснете ноктите си в него. Портокаловият сок е много богат на витамин С и фолиева киселина, които стимулират деленето на клетките и растежа на ноктите. Те помагат на ноктите да укрепнат и да растат по-бързо и по-здрави. Потопете ноктите в портокалов сок за 10 минути, след това изплакнете с леко топла вода.

Лимонов сок

Лимоновият сок е също така богат на витамин С. Той е мощен антиоксидант, който съдейства за синтеза и усвояването на колаген. Колагенът е незаменим компонент в правилното делене на клетките. Той е съществен за здравословното състояние на ноктите, не само на кожата. Накиснете ноктите в лимонов сок за няколко минути, след това изплакнете.

6 начина да накарате ноктите да растат по-бързо

Зехтин

Зехтинът е естествен продукт, съдържащ изобилие от витамин Е, който е много ценен за ноктите. Той ускорява растежа им, прави ги гладки и здрави, подхранва и хидратира. Масажирайте със зехтин за няколко минути, след което не измивайте, а оставете да действа за цяла нощ.

Яжте храни, богати на биотин

Биотинът е много важен за здравето на ноктите, косата и кожата. Той насърчава растежа и подобрява състоянието на ноктите. Можете да го включвате в храненето си, като наблягате на сардини, банани, яйца, пълнозърнести храни, гъби, соя, карфиол.

3 грижи за по-бърз растеж на ноктите

Коментирай
Свободно време