Здраве и красота

Как да изберете прическа според овала на лицето

С помощта на правилната прическа ще подчертаете предимствата на овала на лицето

19.01.2023г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Овална форма

Овалната форма на лицето е една от най-благоприятните, защото почти всяка прическа пасва идеално на този тип лице.

5 прически за кръгло лице

Имате възможност да изберете както много къси, така и дълги, раздвижени прически с различни дължини на кичурите, прави или къдрави без нужда от притеснение, че това ще навреди на визията ви.

Единственото, за което е добре да внимавате е, ако имате дълга коса на етажи, те да започват от брадичката надолу. Така ще избегнете прекаленото оптично удължаване на овалната форма на лицето.

Квадратна форма

Фокусът ви трябва да е насочен към смекчаване на изразеността на скулите и намаляване от обема им, когато подбирате прическа за квадратна форма на лицето.

4-те черти на лицето, които хората забелязват първо

Една добра стратегия е избор на прическа със странично отмятане на косата. Ако имате дълга коса, можете да добавите етажи и слоеве.

Ако сте избрали по-къса прическа, боб е добра стратегия, но е важно линията на дължината да завършва малко над раменете или да стига точно до тях. Къдриците също са добър вариант, защото добавят обем в корените.

Диамантена форма

Ако имате диамантена форма на лицето е добре да се съсредоточите върху това да отклоните вниманието от скулите си, за да отнемете от обема, който създават. Вместо това поставете акцент върху челото и челюстта.

5 основни типа фигура: как правилно да се облечем

Късите прически тип пикси и боб са подходящи за такава форма на лицето. Те помагат за смекчаването на линията на скулите. Добре е, ако изберете прическа на пластове, краищата им да са извити навътре към брадичката.

Ако имате дълга коса, добър вариант е да я носите на стегната конска опашка, за да подчертаете предимствата на тази форма. Може да заложите на дълъг бретон, който да е отметнат на една страна. Тази стратегия прикрива високото чело и подчертава скулите.

Сърцевидна форма

Прическата пикси е много подходяща за сърцевидна форма на лицето. Тя подчертава скулите и кара очите да изпъкват. Подходяща е в къси и средни дължини до брадичката и малко под нея.

Ако предпочитате дълга коса, изберете да добавите етажи към кичурите. Те ще помогнат за оптичното издължаване на лицето и балансиране на чертите.

Прически, с които лицето ви ще изглежда по-слабо

Къдравите прически също са подходящи, но при тях фокусът на къдриците трябва да е по-изразен в долната част, а не в горната, за да се придаде обем на брадичката и да се отнеме от натуралния обем в горната част, който този тип лице по природа има.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )