Здраве и красота

Как да изберете прическа според овала на лицето

С помощта на правилната прическа ще подчертаете предимствата на овала на лицето

19.01.2023г. / 15 25ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Формата на лицето е вашата уникална черта, която трябва да имате предвид, когато избирате прическата си. Не всяка прическа пасва на всеки тип лице. Съществуват няколко основни форми на лицето, които са подходящи за определени прически. Те подчертават красотата на лицето ви и същевременно прикриват несъвършенствата. Ако избирате неподходяща прическа, това ще се отрази негативно на цялостната ви визия.

Как да определите формата на лицето?

Кръгла форма

Ако ширината на лицето ви е същата, като дължината му, нямате изявени скули, чертите на лицето ви са по-скоро меки, а не остри и силно изразени, линията под косата ви е заоблена, значи имате кръгла форма на лицето.

Идеи за прически, които ще ви подмладят

Овална форма

Ако имате високо чело, скулите ви са по-широки от челото и се виждат отчетливо, дължината на лицето ви е по-голяма от ширината, а брадичката е заострена, значи имате овална форма на лицето.

Квадратна форма

Ако лицето ви има приблизително еднаква ширина и дължина, имате ясно изразена линия на долната челюст, а ширината и дължината на лицето са горе-долу еднакви, по скулите ви липсват извивки, то вероятно формата на лицето ви е квадратна.

Диамантена форма

Ако скулите ви са по-широки от челото и линията на челюстта, а брадичката е по-тясна и остра, дължината на лицето ви е приблизително сходна с ширината му, това означава, че имате диамантена форма на лицето.

Овалът на лицето издава личността

Сърцевидна форма

Сърцевидната форма на лицето се отличава, ако скулите ви имат горе-долу еднаква ширина, челюстта е стеснена, а брадичката заострена. Дължината на лицето е по-голяма от ширината.

Как да изберете подходяща прическа според формата на лицето?

Кръгла форма

За да се опитате да направите лицето си да изглежда по-издължено, добавете повече ъгли към прическата си.

Най-подходящи прически за кръгло лице са подстрижките на пластове и на етажи. Те ще ви помогнат да придадете визуална дължина на лицето.

Ако сте с къса коса, сред най-подходящите от тях са прическите боб. Раздвижеността им придава дължина на лицето и подчертава брадичката.

Къдравите прически също са подходящи при кръгло лице, защото намаляват от обема му и подчертават положителните черти.

Форма на веждите според овала на лицето

Дълга права коса също е прекрасен вариант, ако имате кръгло лице. Избягвайте стегнати и изявени къдрици, особено опасващи целия овал на лицето, защото те правят визията му още по-кръгла.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )