Здраве и красота

10 неща, които си причиняваме сами и повишаваме стреса в тялото

Защо е важно да си наложите да не правите тези неща

11.03.2023г. / 09 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Сравнявате се с другите.

Сравняването с другите е много пагубно, защото ви кара да се чувствате зле, недостатъчно успели, дори провалили се в някакъв смисъл. Струва ви се, че техният живот е по-интересен от вашия, че правят по-забавни неща, имат по-добри професии или се забавляват повече. Социалните мрежи създават лъжлива представа за живота на хората и сравняването с тях на тази база ви носи само стрес.

20 начина да успокоите стреса и отново да се чувствате добре

6. Допускате токсични хора в живота си.

Токсичните хора са навсякъде около вас. Това не може да се промени, но можете просто да не ги допускате близо до себе си, за да си спестите стреса, който те причиняват.

7. Не харесвате работата си.

Това е един от най-големите стресови фактори, които рушат здравето и причиняват психо-емоционални проблеми. Ако не харесвате работата си, просто я сменете, за да се чувствате по-добре. Решете се на тази крачка и ще се убедите колко по-добре ще започнете да се чувствате.

Емоционалното хранене под стрес – как да се справите

8. Постоянно се опитвате да мултитасквате.

Мултитаскингът е високо ценено качество в работна среда, но ако се опитвате да го правите постоянно в живота си извън работата, това внася изключително много стрес в организма.

9. Непрекъснато се тревожите за нещо.

Безпокойството и тревожността са стресови фактори за организма. Много хора се тревожат за неща, които или не са чак толкова важни, или са извън техния контрол. Ако се опитате да си наложите да не се тревожите излишно, ще намалите стреса в тялото.

Витамини и минерали срещу стрес

10. Задълбавате в дреболии.

Ако често се вглъбявате в дребни неща, заради които се тормозите, това внася изключително много стрес в тялото ви, който преспокойно можете да си спестите. Вместо да се абстрахирате от дреболиите и да не им отдавате чак такова значение, вие се измъчвате и заради тях, сякаш не ви стигат по-големите проблеми. Ако успеете да си наложите да отминавате дреболиите, ще се убедите колко по-добре ще се чувствате.

Коментирай
Свободно време