Здраве и красота

Маска за очи и лице с нефрит, розов кварц и черен обсидиан – за красива кожа

Намалява подпухването и бръчките

01.02.2023г. / 07 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В грижа за кожата на лицето, винаги се стремим да си осигурим най-доброто според възможностите ни. В последните години популярност придобиха ролерите за лице (и тяло) и камъните за гуа ша масаж, изработени от нефрит, розов кварц, черен обсидиан и други камъни. С тяхна помощ подобряваме кръвообращението в областта на лицето, усвояването на масла, кремове, подпомагаме стягането на кожата, редуцираме подпухването. Може да се каже, че това са новите ни любими аксесоари за лице.

Ползите за кожата от витамин Е и как да го употребявате

Но какво ще кажете за маски за лице или околоочния контур със зелен нефрит?

Всъщност тези маски можете да откриете изработени също от розов кварц, син яспис и други камъни, от които се изработват ролерите за лице. Какви са предимствата на маските с камъни?Изработени от много на брой малки камъчета, идеално полирани, за да бъде комфортът максимален, тези маски са много удобни за ползване. Те са нашият домашен спа ритуал.

Как пчелният восък прави кожата по-красива и здрава

Какви са предимствата от ползването на нефритена маска за лице и очи?

Нефритът не е просто красив камък. Смята се, че той има положително въздействие върху нашата чи енергия, че енергията му оказва положително влияние върху черния дроб, жлъчния мехур и бъбреците, което от своя страна помага за успокояване и детоксикация на стресираните органи.

Според някои западни източници, императриците в Китай са ползвали нефритени маски още преди векове.

Свързани статии

Нефритът като камък има ниска температура, така че винаги е студен, но маските с него могат да се поставят и в хладилник за няколко минути, когато искаме по-охлаждащ ефекти върху лицето си. Това предимство на камъка спомага за намаляване на подпухналостта, тъмните кръгове под очите.

Смята се, че маската с камъни допринася за облекчаване на синузита. Без значение дали ще изберете маска за очи или за цялото лице, изработена от зелен авантюрин, розов кварц, зелен нефрит, черен обсидиан и други, тя помага да намалим напрежението, да енергизираме кожата, да подобрим усвояването на козметични продукти, да намалим бръчките, да свием порите. Маските се поддържат лесно, като след всяко ползване се измиват със сапун и вода, подсушават се с кърпа. Ако ще ги слагате в хладилник, трябва да са сухи.

 

Коментирай