Здраве и красота

Домашен уплътнител за устни с канела – 3 рецепти

Как да направите устните сочни, плътни и изразителни

20.02.2023г. / 07 54ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Плътни устни – нещо, за което всяка жена мечтае. Ако искате да направите устните си сочни, изразителни и добре подхранени, обърнете се към канелата. Тя има не само чудесен вкус и аромат, но е изключително богата на антиоксиданти, минерали и витамини, които подхранват кожата на устните и ги правят по-сочни и плътни.

Полифенолите в канелата имат свойството да възстановяват кожните клетки и да стимулират регенерацията на тъканите. В допълнение канелата има антибактериални свойства, които помагат да се предотвратят бъдещи увреждания на тъканите.

3 вида домашен скраб за идеално меки устни

С помощта на канелата можете да си направите чудесен уплътнител за устни, с който едновременно да ги подхраните, да ги направите по-сочни и жизнени и да подчертаете естествената им красота.

Ето и някои рецепти, които да опитате вкъщи.

1. Скраб с канела и кафява захар.

Съставки:

  • 2 супени лъжици кафява захар;
  • ½ супена лъжица зехтин;
  • ½ супена лъжица мед;
  • ½ чаена лъжица канела.

Смесете всички съставки в купа. Нанесете с пръсти върху устните и масажирайте нежно с кръгови движения. Този скраб ще отстрани мъртвите клетки от кожата и ще стимулира обновяването на клетките.

2. Балсам за устни с масло от канела

Нанасянето на готов балсам за устни всеки ден по няколко пъти може да пресуши кожата и да ги направи още по-напукани. Това се случва заради някои вредни съставки в балсамите, които предизвикват привикване на кожата.

Цветът на устните може да подсказва за здравословен проблем

За да си спестите този проблем, направете си домашен балсам за устни с природни съставки. Маслото от канела и кокосовото масло са сред най-подходящите, защото хидратират в дълбочина, подхранват, доставят ценни мастни киселини и антиоксиданти, които регенерират кожата.

Съставки:

  • 4 супени лъжици кокосово масло;
  • 1 супена лъжица пчелен восък;
  • 2-3 капсули витамин Е;
  • ¾ супена лъжица мед;
  • 5 капки етерично масло от канела;
  • Контейнер за балсам с капачка.

Разтопете на водна баня кокосовото масло и пчелния восък на слаб огън. Разбърквайте, докато се смесят добре. Ако искате уплътняващият ви балсам да има по-гъста консистенция, просто добавете малко повече восък или кокосово масло.

7 домашни лека за сухи и напукани устни

Свалете от котлона. Добавете витамин Е, меда и етеричното масло от канела. След като разбъркате, прехвърлете в кутийката за балсама и оставете да изстине напълно.

Свързани статии

3. Балсам с канела и масло от ший

Уплътняващ ефект на устните може да се постигне и с помощта на масло от ший. То е превъзходно за тази цел, както и за подхранване и възстановяване.

Съставки:

  • 1 супена лъжица масло от ший;
  • 4 капки етерично масло от канела.

5 естествени начина за изсветляване на устните

Разтопете маслото от ший в микровълнова за няколко секунди. След това добавете маслото от канела и разбъркайте. Прехвърлете в кутийка с капак и оставете да изстине и да се втвърди напълно.

Коментирай