Здраве и красота

3 вида домашен скраб за идеално меки устни

Натурална грижа за кожата на устните през зимата

09.02.2022г. / 11 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Устните са зона на лицето с изключително мека и нежна кожа. Тя се влияе от атмосферните условия. Устните изсъхват, напукват се, лющят се и понякога дори се разраняват заради суровите условия през зимата. Те се нуждаят от специални грижи, с които да върнете мекотата и жизнеността им, да ги направите отново добре хидратирани.

Основни грешки, причиняващи напукани устни

Известно е, че с балсамите за устни този ефект трудно може да се постигне. В готовите балсами за устни се съдържат някои вещества, които оказват негативно влияние върху кожата. Ето защо е добре да си приготвите домашни средства за омекотяване и дълбоко хидратиране на устните.

Преди това обаче е важно да не пропускате една съществена стъпка в грижата на кожата на устните. Това е ексфолирането. Редовното премахване на мъртвия слой клетки с подходящ домашен скраб стимулира обновлението на клетките на устните, прави ги хидратирани, меки, с еластична и ненапукана кожа. Скрабът е незаменима част от грижата за красотата през зимата.

Как устните сигнализират за здравословен проблем

Ето и 3 прекрасни рецепти за домашен скраб за красиви, сочни и нежни устни в зимния сезон.

Омекотяващ скраб с шоколадов завършек

  • 1 супена лъжица какаово масло;
  • 1 супена лъжица кокосово масло;
  • 1 чаена лъжица какао на прах;
  • 1 супена лъжица кафява захар;

Разтопете какаовото масло на водна баня. Прехвърлете го в друга купа и добавете кокосовото масло. Разбърквайте, докато се разтопи и двете масла се слеят в една хомогенна текстура. След това добавете кафявата захар и какаото на прах. Разбъркайте добре. Втривайте скраба в устните си веднъж или два пъти на седмица за по 30 секунди, като масажирате с пръсти. Изплакнете и нанесете подходящ балсам.

7 домашни лека за сухи и напукани устни

Свързани статии

Хидратиращ скраб с лавандула и кафе

  • 1 супена лъжица смляно кафе;
  • 1 супена лъжица суров мед;
  • 1 капка масло от лавандула.

В малка купа смесете кафето с меда. Разбъркайте. Добавете лавандулата и отново разбъркайте добре. Нанесете малко количество върху устните и масажирайте за няколко минути. Изплакнете устните и нанесете подходящ балсам.

Сухите и напукани устни подсказват за редица здравословни проблеми

Скраб за напукани устни с роза

  • 2 супени лъжици прясно мляко;
  • 1 капка масло от роза.

Смесете млякото с розовото масло. Разбъркайте добре. Нанесете обилно върху устните. Оставете да подейства 5-6 минути, след това изплакнете. Прясното мляко има ексфолиращ ефект, а розовото масло хидратира в дълбочина.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати