Здраве и красота

Маски с кокосово масло за подхранване и сияеща кожа

За хидратирана, мека и гладка кожа

23.02.2023г. / 11 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

През зимата атмосферните условия са предизвикателство за кожата. Студеният въздух, вятърът правят кожата суха, дехидратирана, зачервена. През този сезон тя се нуждае от много грижи, за да възстанови добрата си хидратация, бариерната си функция и да засияе отново.

Кокосовото масло е прекрасен продукт от природата, който може да ви помогне да направите всичко това с кожата си. То е богато на мастни киселини, които едновременно хидратират кожата и я подхранват в дълбочина, подпомагайки възстановяването на защитната ѝ бариера.

5 маски за лице за есенна грижа за кожата

Ако имате мазна или склонна към акне кожа е добре да сте по-внимателни с кокосовото масло, защото то може да предизвика запушване на порите. Нанасяйте тънък слой от него и не прекалявайте с честотата на употреба.

Ето и някои чудесни маски с кокосово масло за сияеща, здрава и подхранена кожа.

Маска с кокосово масло, ягоди и кисело мляко

  • 1 супена лъжица кисело мляко;
  • 1 чаена лъжица кокосово масло;
  • 1 ягода.

Намачкайте ягодата много добре. Смесете всички съставки и разбъркайте до получаване на гладка паста. Нанесете върху лицето и шията, като избягвате зоната около очите. Оставете да действа 20 минути, след това измийте с топла вода.

5 от най-добрите маски за мазна кожа

Хидратираща маска с авокадо и кокосово масло

  • ½ авокадо;
  • 1 супена лъжица кокосово масло.

Разтопете маслото на водна баня. Намачкайте или пасирайте авокадото. Смесете двете съставки и разбърквайте до гладкост. Нанесете върху суха кожа и изчакайте да подейства 15 минути. Изплакнете с топла вода.

Свързани статии

3 маски за през нощта за всеки тип кожа

Ексфолираща смес с овес и кокосово масло

  • 1 супена лъжица фини овесени ядки;
  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • 1 чаена лъжица мед.

Разтопете маслото на водна баня. Свалете от огъня и добавете меда. Разбъркайте. Добавете предварително смлените на брашно овесени ядки. Разбъркайте и оставете да се разтворят и набъбнат. Нанесете сместа с масажиращи движения. Масажирайте около 2-3 минути, след това оставете да подейства още 5 минути. Изплакнете с топла вода.

Маски за лице с куркума – дар от природата за сияйна кожа

Маска с куркума и кокосово масло

  • 1 чаена лъжица куркума;
  • 1 супена лъжица кокосово масло.

Разтопете маслото на водна баня или в микровълнова за няколко секунди. Добавете куркумата и разбъркайте много добре. Нанесете върху кожата на лицето за 10 минути, след това изплакнете с топла вода.

Коментирай