Здраве и красота

Как да подмладим кожата на лицето си с биоактивираща грижа

Безкомпромисна грижа против стареене за всеки тип кожа

23.03.2023г. / 16 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на лицето винаги показва, когато не сме се наспали, ако не се храним здравословно или пък не полагаме добри грижи за кожата си. Ако има нещо, което помрачава нашата красота, то това са бръчките, отпускането на кожата, тъмните кръгове под очите, подпухналостта, хиперпигментацията. 

Въпреки че бръчките и отпускането на кожата са естествена част от нейното стареене, това не означава, че не трябва да осигурим най-добрата грижа за кожата ни. Когато ни се налага да се справяме с повече от един проблем от изброените, лесно можем да се изгубим в много информация и продукти, които ни се предлагат. 

В мислите ни се надпреварват множество въпроси. Какви продукти са подходящи за моята кожа? Колко на брой трябва да ползвам? Дали ще са щадящи за чувствителната ми кожа и бързо ли ще постигна видими резултати? Всички тези въпроси понякога ни затрудняват, а в забързаното ежедневие е важно бързо да достигаме до правилните решения. Затова всяка жена си има своите верни съюзници в грижа за кожата и красотата ѝ. 

Моите са ORIFLAME. Тъй като хубавото и полезното е важно да бъде споделено, не искам да губя нито миг, а ще ви споделя една иновация, която всяка жена заслужава да подари на кожата на лицето си. 

Това са продуктите Novage+, които представляват биоактивиращи технологии за цялостна грижа и против стареене на кожата. Иновативните продукти Novage+ не само, че имат козметична ефикасност, но и са нежни към кожата и щадящи към природата. Всичко това е благодарение на биоактивиращите технологии, които действат в идеален синхрон с естествените биологични функции на кожата.  

Серията Novage+ включва разнообразие от продукти за кожата на лицето, като всеки продукт се отличава с биоактивиращи технологи - от почистващия гел за лице до нощния крем.

Още в първите седмици на ползването на продуктите разликата е видима. За да се справи кожата с признаците на стареене тя трябва да бъде активирана. Именно формулирани продукти с биоактивиращи технологии допринасят за реактивиране и регулиране на естествените биологични функции на кожата. 

Най-хубавото е, че само с няколко бързи и лесни стъпки, бихте могли да разберете кои са вашите продукти от серията, която ще ви представя. Как аз разбрах кои продукти са подходящи за моите нужди? Съвсем лесно! Използвах дигиталния инструмент за диагностика на кожата на Орифлейм. В рамките на по-малко от 2 минути ми бе препоръчана лична програма за грижа за кожата Novage+. 

Нека обърнем внимание на разнообразието, което Novage+ на Орифлейм предлага, а след това ще ви споделя и как да определите коя е точната формула, подходяща за вашата кожа. 

Първата и най-важна стъпка преди нанасянето на подхранващи продукти върху кожата е нейното почистване. За тази цел е почистващият гел NOVAGE+ REFRESH - нежно отстранява замърсяванията, като допринася за възстановяване на защитните механизми и нивата на хидратация на кожната бариера, за разлика от други гелове, които изсушават кожата. Впечатляващото при него е, че е създаден, за да подпомогне процеса на клетъчно обновяване и разбира се, подходящ е за всеки тип кожа, включително чувствителната.

Колко често нанасяте крем за околоочния контур? Това е много деликатна зона и грижата за нея е от съществено значение. Нуждаем се от нежно действие против стареене. Можем да го постигнем, избирайки една от трите грижи за зоната около очите: 

Крем за околоочен контур NOVAGE+ WRINKLE SMOOTH – Той има мощен ефект върху фините линии и бръчките, бори се срещу 4 основни вида бръчки на околоочния контур. Допринася за синтеза на колаген, но също така и намалява тъмните кръгове и подпухналостта под очите. 

Крем за околоочен контур NOVAGE+ LIFT + FIRM – Веднага се забелязва лифтинг ефект, кожата е по-стегната и еластична, повдига, изглажда и стяга околоочния контур. Работи срещу тъмните кръгове и подпухналостта. 

Крем за околоочен контур NOVAGE+ BRIGHT INTENSE – Подходяща грижа не само за подмладяване на кожата около очите, но и за намаляване на хиперпигментацията. Тенът е подобрен, пигментните петна са видимо намалени, а заедно с тях и тъмните кръгове под очите и неприятното подпухване. 

Трите крема са прецизно формулирани и нежни, отговарящи на нуждите на нежната кожа около очите. Подходящи са за всеки тип кожа, включително и за чувствителна.

Другият съюзник срещу остаряването, който много харесвам, са серумите. Тях наричам невидим приятел на женската красота. Толкова приятни и практични за ползване, серумите винаги си партнират добре с останалата грижа, която нанасяме върху лицето си. 

Novage+ ни предлага различни серума, които могат да са част от персоналната ни програма за цялостна грижа за кожата. Много нежни, подходящи за всеки тип кожа, в това число и за чувствителната. Любопитното е, че всеки серум Novage+ е формулиран с патентованата от Орифлейм технология Oripeptide-3. Именно тя стимулира процеса на собствен синтез на колаген от кожата. Но вижте малко повече за всеки от тях:

Серум NOVAGE+ WRINKLE SMOOTH – Има  мощно действие срещу 4 основни вида бръчки. Кожата е по-стегната и в същото време са подпомогнати процесите на клетъчно обновяване. 

Серум NOVAGE+ LIFT + FIRM – Прави кожата по-еластична, чудесна грижа за отпусната кожа на лицето. Тя е по-повдигната, гладка, фините линии и бръчките са по-малко видими. 

Серум NOVAGE+ BRIGHT INTENSE – Продукт за блестяща кожа и перфектна грижа при хиперпигментация. При редовна употреба пигментните петна стават все по-малко забележими, а заедно с тях и фините линии и бръчките. 

Серум NOVAGE+ BLEMISH + AGE DEFY – Кожата склонна към акне също се нуждае от грижа, която да е нежна към нея, но да е безкомпромисна към процесите на стареене. Този серум за лице ѝ осигурява именно това. Появата на черни точки и пъпки е намалена. Благодарение на серума порите са отпушени и стегнати. В този продукт ще откриете формула, която предотвратява бъдещата поява на акне и черни точки. Фините линии и бръчки са видимо по-малко. 

След нанасянето на серумите за лице идва ред  на дневния крем, който отново е съобразен с персоналните ни нужди. 

Мултиактивните дневни кремове от серията Novage+ имат мощно действие против стареене на кожата и са задължителна част от ежедневната грижа. Който и от тях да изберете, знайте, че кремовете се борят срещу 10 ключови признака на стареене на кожата - загуба на обем, сухота, загрубяване, разширени пори,  загуба на блясък,  фини линии и бръчки, загуба на стегнатост, прекомерно омазняване, неравномерен тен, крехка кожа. 

Кои са продуктите, между които може да избирате:

Леките дневни кремове NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING и NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING SPF 30 - Имат лека, но подхранваща текстура. Мигновено попиват и правят кожата мека като кадифе. Подходяща грижа са за всеки тип кожа, за чувствителна, нормална към комбинирана кожа. Ключови съставки в продукти са хиалуронова киселина, витамин Е, като NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING SPF 30 пази и от слънчевите лъчи (SPF 30). 

Богатите дневни кремове NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING и NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING SPF 30 – Обогатени с витамин Е, хиалуронова киселина, бетаин. Кожата бързо ги попива, след нанасянето на един от двата продукта става мека. И двата продукта са подходящи за всеки тип кожа, включително суха, чувствителна, нормална към суха, а  NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING SPF 30 осигурява и слънцезашита SPF 30. 

След добрата дневна грижа, не бива да забравяме и за нощната. Нощем системите в тялото ни се възстановяват. Кожата също. Ето защо е важно да си осигуряваме достатъчно часове пълноценен сън. В противен случай, не само ще изглеждаме уморени на сутринта и през целия ден, но така не помагаме на кожата си в борбата срещу стареенето. 

След като сме почистили лицето си с  почистващия гел NOVAGE+ REFRESH, идва ред на нощния крем. Можем да избираме отново от мултиактивните нощни кремове Novage+, които имат уникално действие против стареене на кожата. Иновативните им биоактивиращи технологии, допринасят за възстановяване и обновяване на кожата, докато почиваме нощем. 

Те също като дневната грижа се борят срещу 10 ключови признака на стареене на кожата, а именно – загрубяване, уморен вид на кожата, загуба на блясък, фини линии и бръчки, загуба на стегнатост, сухота, неравномерен тен, липса на подхранване, нездрав вид, загуба на оптимално функциониране. 

Може да избираме между лек нощен крем NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING и богат нощен NOVAGE+ MULTI-ACTIVE ANTI-AGEING – Продукти, в които активните съставки са масло от пея, витамин Е. Лекият крем е чудесна грижа за нормална към комбинирана кожа, докато по-богата текстура за кожа с профил нормална към суха. Бързо попиващи формули, нежни към чувствителната кожа, които предпазват кожата от оксидативния стрес, намаляват появата на бръчки, кожата е по-подхранена само след едно нанасяне. 

Избирайки лична програма в грижа за кожата на лицето, аз си подарих спокойствие и повече здраве и красота на кожата. Всички продукти са дерматологично тествани, а удоволствието и ефектът от  ежедневното им прилагане, не остават незабелязани и за другите. 

Открийте вашата идеална програма за цялостна грижа за кожата! 

Използвайте нашия дигитален инструмент за диагностика на кожата, отговорете на няколко лесни въпроса относно вашата кожа, заобикалящия ви климат и вашите предпочитания за грижа за кожата. Вашата лична програма за грижа за кожата Novage+ ще ви бъде препоръчана след по-малко от 2 минути! 

Коментирай