Здраве и красота

5 етерични масла за женска енергия

С прекрасни аромати

16.03.2023г. / 13 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Докато извървяваме своя житейски път, ние се променяме не само физически. Нашата енергия и характер също се менят под въздействието на редица фактори. Забързаното ежедневие, натрупването на стрес, водят до блокиране на нашата женска същност и енергия.

Това ни кара да не се харесваме, да се чувстваме уморени, да не полагаме усилия във връзките си, да не търсим положителната промяна, твърде осъдителни сме към себе си. Блокираната женска енергия винаги се усеща, особено от любимия мъж.

Женската енергия е чувственост, движение, усещане и грижа за себе си и за другите, израз на емоции. Има много начини да разгърнем тази своя женска енергия и употребата на етерични масла са един от тях. Вижте някои от ароматите за събуждане на женствеността.

Мария Халачева: Когато жената е с балансирана женска енергия, това се усеща

Етерично масло от кедрово дърво

Етеричното масло от кедрово дърво има приятен земен и много естествен аромат, който ни помага да се почувстваме едно цяло с природата. Връзката ни с природата е в основата на това да развием своята женска енергия. Етеричното масло от кедрово дърво ни помага да отворим сърцето си за любовта и подкрепата – да получим, но и да я дадем. То е подходящо за създаване на усещането за принадлежност и общност с другите.

Етерични масла за пролетния сезон

Етерично масло от градински чай

Известно е, че неговият аромат ни помага да достигнем откритост и яснота на мислите си. То е добър избор за онези моменти, в които се налага да вземем важни решения, има борба да споделим чувствата си. Ароматът му ни помага да отворим душата си към нови възможности и преживявания, а това е пътят към подобряване на женската ни енергия. Освен това уханието му е много женско.

Камъни за подобряване на женската енергия

Етерично масло от роза

То е едно от най-женствените аромати. Уханието му ни кани да позволим на женската си енергия да разцъфне като роза. Да отворим красотата си отвътре и отвън, като розова пъпка. Ароматът на роза също е много релаксиращ и е чудесно допълнение към наши интимни срещи или моменти. Розата ни помага да се свържем и да отворим душата си за този, който заслужава. Не на последно място, розовото масло е едно от най-добрите грижи срещу бръчки. Тук може да прочетете още за розовото масло.

Етерично масло от манука

Ухаещо на свежест и чистота, това етерично масло може да се ползва и в комбинации с други, като лавандулово например. Маслото от манука е подходящо за онези моменти, в които край нас има напрежение. То ни предлага нещо като енергийна подкрепа, тъй като както знаем, тревожността и стресът могат да блокират женската ни енергия.

Свързани статии

Помага ни да балансираме емоциите си, но да не падаме духом. В грижа за кожата е добре да се комбинира с други масла или зехтин, за да не предизвика дразнения.

Етерично масло от здравец

Често се използва в ароматерапията за намаляване на нервното напрежение. Смята се, че помага да постигнем вътрешен мир, да намалим честотата на депресивните настроения. Все неща, които не дават шанс да разгърнем своята женска енергия. Можем да го добавяме към дифузер, аромалампа, да го масажираме в областта на китките, зад ушите, гръдния кош. Преди да се нанесе върху кожата е добре да се комбинира с някакво друго масло.

Коментирай